Home » Φρούρια τα σχολεία – Μάζεψαν ακόμη και τα παγκάκια ενόψει Πάσχα

Φρούρια τα σχολεία – Μάζεψαν ακόμη και τα παγκάκια ενόψει Πάσχα

by FarosTv
0 comment

Φρούρια τα σχολεία: Μάζεψαν ακόμη και τα παγκάκια ενόψει Πάσχα

Οτιδήποτε το εύφλεκτο, ακόμη και τα παγκάκια, έχουν περισυλλεχθεί από τα σχολικά προαύλια ενόψει των εορτασμών του Πάσχα και ειδικά του εθίμου των λαμπρατζιών. Αυτά ανέφερε στον «Φ» ο αναπληρωτής διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Στέλιος Θεοφίλου, σημειώνοντας ότι λαμβάνονται μέτρα προστασίας.

Όπως, είπε, δόθηκαν οδηγίες στα σχολεία ώστε να προβούν σε όλες τις ενέργειεςγια να διασφαλίσουν τον εξοπλισμό τους. «Είχαμε δώσει οδηγίες στα σχολεία να μην αφήσουν ούτε ίχνος εξοπλισμού που μπορεί να καεί σε φωτιά στα προαύλια των σχολείων, ακόμη και τα παγκάκια. Παράλληλά, ζητήσαμε να βρίσκονται σε λειτουργία τα συστήματα συναγερμού». Εξάλλου, είπε, τα σχολεία στη διάρκεια της μέρας δεν θα είναι ερμητικά κλειστά, καθώς θα είναι εκεί βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα εργάζεται.

«Σε κάποια σχολεία έχουν τοποθετηθεί φρουροί ιδιωτικών εταιριών για να πραγματοποιούν περιπολίες, τα έξοδα των οποίων αναλαμβάνουν οι σχολικές εφορίες. Πρόκειται για σχολικές μονάδες που κρίνονται, για διάφορους λόγους, ως υψηλού κινδύνου», τόνισε.

Υπάρχουν, όπως υπογράμμισε, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης (κάμερες) σε δέκα σχολεία δημοτικής και μέσης Εκπαίδευσης, για τα οποία έδωσε πρόσφατα την έγκρισή της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι πραγματοποιούνται περιπολίες από την Αστυνομία, ότι έχουν τοποθετηθεί ή/και ενισχυθεί οι περιφράξεις των σχολείων, ότι αυξάνεται ο φωτισμός ή ακολουθούνται και άλλες πρακτικές.

Εξάλλου, είχε δοθεί οδηγία στα σχολεία, προτού κλείσουν για τις διακοπές, όπως γίνεται διακριτικός έλεγχος σε μαθητές και χώρους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεταφοράς βεγγαλικών, κροτίδων ή άλλων σχετικών αντικειμένων. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι μαθητές για τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση πυροτεχνημάτων και κροτίδων, σε συνεργασία με την Αστυνομία. Ενημερώθηκαν σχετικά και οι γονείς /κηδεμόνες.

Παρατράπηκαν, επίσης, οι τοπικές αρχές ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι σχολικοί χώροι για άναμμα λαμπρατζιάς, για αποφυγή τυχόν επέκτασης της πυρκαγιάς σε χώρους του σχολείου. Θα ενημερώνονται, επίσης, Πυροσβεστική και Αστυνομία στις περιπτώσεις που παρατηρηθεί ότι σε παρακείμενο χώρο του σχολείου γίνονται προετοιμασίες για άναμμα λαμπρατζιάς κ.α.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.