Home » Πόλεμος με φόντο την αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία

Πόλεμος με φόντο την αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία

by FarosTv
0 comment

Πόλεμος με φόντο την αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία

Πλέον είναι ξεκάθαρο τι παρουσιάζεται να πιστεύει η Αστυνομία για την απόπειρα φόνου σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») που σημειώθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη.

Όπως προκύπτει από το προχθεσινό αίτημα του ΤΑΕ Λευκωσίας για προσωποκράτηση εννέα προσώπων που τέθηκαν υπό σύλληψη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σε σχέση με την υπόθεση (για τους έξι εγκρίθηκε, ενώ απορρίφθηκε για τους υπόλοιπους τρεις), εντάσσει την εγκληματική αυτή ενέργεια στη ρευστή κατάσταση που δημιουργήθηκε από το περασμένο φθινόπωρο σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της νύχτας.

Πιο συγκεκριμένα, τη συσχετίζει με τη δολοφονία τουλάχιστον ενός προσώπου περί τα τέλη του 2023 και τις μετέπειτα ενέργειες που γίνονται με στόχο την αρχηγία εγκληματικών ομάδων.

Το αίτημα προσωποκράτησης που τέθηκε το Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας,στηρίζεται σε πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, ο οποίος φέρει τον έναν εκ των συλληφθέντων, 45χρονο Ι.Ι. που είναι ο 1ος ύποπτος, να ανέλαβε την αρχηγία φατρίας της Λευκωσίας μετά από δολοφονία άλλου προσώπου.

Ο 34χρονος που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη του ΤΑΕ, προσπαθούσε να εδραιωθεί στον έλεγχο υποστατικών και κυρίως πρακτορείων στοιχημάτων. Αυτό το γεγονός με βάση πάντα τον πληροφοριοδότη, έφερε σε ρήξη τα δυο πρόσωπα, δηλαδή τον 45χρονο Ι.Ι. (1ος ύποπτος) και τον 34χρονο Δημήτρη Ανδρονίκου.

Ο ίδιος πληροφοριοδότης, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο 45χρονος σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις είπε σε δυο Ελληνοκύπριους που συνελήφθησαν το Σάββατο και χθες αφέθηκαν ελεύθεροι (2ος και 3ος ύποπτος) ότι ο Ανδρονίκου «πρέπει να φύγει από τη μέση».

Επιπλέον, η ίδια πληροφορία αναφέρει ότι ο 1ος ύποπτος, Ι.Ι., συνεργάζεται με άλλους δυο υπόπτους αραβικής καταγωγής, τον 4ο και τον 5ο, οι οποίοι ασκούν έλεγχο στους Σύρους που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο.

Σύμφωνα πάντα με την υπόθεση που προσπαθεί να στοιχειοθετήσει το ΤΑΕ Λευκωσίας, οι δυο Ελληνοκύπριοι συνεργάτες του 45χρονου –ο 2ος και 3ος ύποπτος- προέτρεψαν τον 4ο ύποπτο να βρει πιστόλι και τον 5ο ύποπτο να αναθέσει σε άλλα πρόσωπα την εκτέλεση του δολοφονικού σχεδίου.

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το αίτημα προσωποκράτησης του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 7ος ύποπτος, αραβικής καταγωγής, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το σκούτερ που προσέγγισε νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης τον 34χρονο Ανδρονίκου, ενώ στο δίκυκλο επέβαινε το πρόσωπο που συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Λάρνακα. Για τον τελευταίο οι ανακριτές φέρονται να πιστεύουν πως ήταν το πρόσωπο που πυροβόλησε τρεις φορές κατά του Ανδρονίκου, όταν αυτός κινείτο με την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στο δρόμο Ανθούπολης – Παλαιχωρίου.

Ο 7ος ύποπτος που οδήγησε προχθές η Αστυνομία στο Δικαστήριο με άλλα οκτώ πρόσωπα αιτούμενη την έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης, μαζί με τον 10ο συλληφθέντα, φέρονται να δέχθηκαν να εκτελέσουν το σχέδιο για 20.000 ευρώ, λαμβάνοντας ως προκαταβολή 10.000 ευρώ.

«Θα τον σκοτώσει πρώτος»

Σύμφωνα με το αίτημα της Αστυνομίας που παρουσίασε ο εκ μέρους της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας για την υπόθεση, Γιάννος Γιαννακού, γραπτή μαρτυρία φέρει τον Ανδρονίκου να επικοινώνησε με πρόσωπο με το οποίο έχει στενούς δεσμούς και να του ανέφερε ότι ο 45χρονος Ι.Ι. του είπε ότι «θα τον σκοτώσει πρώτος».

Το αίτημα που παρουσιάστηκε από τον Γιαννακού, παρουσιάζει τα ευρήματα του ΤΑΕ Λευκωσίας μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης και έρευνας στις οικίες των εννέα υπόπτων, τα οποία με βάση τη θέση της Αστυνομίας διασυνδέουν όλους τους προαναφερθέντες μεταξύ τους.

Μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν αντικείμενα που για την Αστυνομία συσχετίζουν μεταξύ τους κάποιους από τους εννέα που συνελήφθησαν, αλλά και τεκμήρια που πιστεύεται ότι τους συνδέουν με την απόπειρα. Ανάμεσά τους χρηματικό ποσό 7.000 ευρώ και ρουχισμός που πιστεύεται ότι έφεραν οι φυσικοί αυτουργοί.

Υπό κράτηση οι έξι

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, κατά την μαραθώνια δικαστική διαδικασία του Σαββάτου, αμφισβήτησαν έντονα το ζήτημα του πληροφοριοδότη, με τον Γιάννο Γιαννακού να αντεξετάζεται από νωρίς το απόγευμα μέχρι και λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ (οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο στις 14:30). Η Δικαστής Μαρία-Άννα Στυλιανού επεφύλαξε για χθες την απόφασή της στο αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης σε βάρος των εννέα συλληφθέντων.

Χθες, λοιπόν, το απόγευμα γύρω στις 15:00 αποφάσισε να εγκρίνει τα αιτήματα για τους έξι που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (1ος, 4ος, 5ος 6ος, 7ος, 9ος), ενώ τα απέρριψε για τους άλλους τρεις, δυο Ελληνοκύπριους και ένα πρόσωπο ρουμανικής καταγωγής. Πρόκειται για τους υπόπτους υπ΄ αριθμόν 2, 3 και 8, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους Στέλιο Χριστοδούλου, Σάββα Μάτσα και Αλέξανδρο Σαουρή, αντίστοιχα. Με βάση την απόφαση της Δικαστού, την οποία ανέγνωσε χθες, το βασικό κριτήριο ήταν κατά πόσον τα όσα μεταφέρθηκαν από πληροφοριοδότη της Αστυνομίας συνάδουν με τα ευρήματα που προέκυψαν μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης και έρευνας σε βάρος των υπόπτων και κατ΄ επέκταση στοιχειοθετείται η «εύλογη υποψία».

Πολύωρη η προχθεσινήδικαστική διαδικασία

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του Σαββάτου για τους εννέα που είχαν συλληφθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα, ήταν μαραθώνια. Συνοδεύτηκε από αίτημα δυο συνηγόρων υπεράσπισης (Αγαθοκλής Κορέλλης και Βίκτωρας Ακάμας) για εξαίρεση της Δικαστού, οι όποιοι ήγειραν θέμα «αντικειμενικής αμεροληψίας», επειδή την προηγούμενη η ίδια είχε κληθεί να αποφασίσει και για τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων.

Μετά από διακοπή και έκδοση απόφασής της Δικαστού, με την οποία απέρριψε το πιο πάνω αίτημα, η διαδικασία συνεχίστηκε με την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης, Γιάννου Γιαννακού (δεν αναγνώστηκε το αίτημα στο Δικαστήριο). Ακολούθησε αντεξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης και αγορεύσεις από πλευράς τους. Η Δικαστής, αφού ολοκληρώθηκαν οι πιο πάνω διαδικασίες, λίγο μετά τις 21:00 επεφύλαξε την απόφασή της για χθες.

Τα εννέα πρόσωπα συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ως ύποπτα, μεταξύ άλλων, για αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρα φόνου, καθώς και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου. Να διευκρινιστεί ότι ο 9ος είναι ύποπτος για συνέργεια μετά τη διάπραξη αδικήματος.

Για τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν οι δικηγόροι Αγαθοκλής Κορέλλης (1ος και 4ος ύποπτος), Βίκτωρας Ακάμας (1ος), Στέλιος Χριστοδούλου (2ος), Σάββας Μάτσας (3ος), Γιώργος Λοΐζου (6ος ύποπτος), Νίκος Κορομίας (7ος) και Αλέξανδρος Σαουρής (8ος ύποπτος).

Την κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε η Σωτηρούλλα Μιχαήλ.

8ήμερη προσωποκράτηση καιγια τον φερόμενο εκτελεστή

· Βρέθηκαν 8.300 ευρώ στο διαμέρισμά όπου διαμένει

Υπό 8ήμερη προσωποκράτηση τέθηκε χθες ο 10ος συλληφθέντας για την υπόθεση. Πρόκειται για 25χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη προχθές μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Λάρνακα. Τα μέλη της Αστυνομίας που συμμετείχαν στην εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης και έρευνας, φέρονται να εντόπισαν στο διαμέρισμα όπου διαμένει ο 25χρονος, χρηματικό ποσό ύψους 8.300 ευρω.

Υπενθυμίζεται πως, βάσει πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, ο 25χρονος φέρεται να ήταν ο συνεπιβάτης του σκούτερ που προσέγγισε τον Ανδρονίκου στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης κι αυτός που πυροβόλησε τρεις φορές κατά του 34χρονου.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Μαρία-Άννα Στυλιανού ενέκρινε το αίτημα του ΤΑΕ Λευκωσίας για προσωποκράτηση του υπόπτου χθες το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος εμφανίστηκε ενώπιον της έδρας χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Προς υπεράσπισή του ανέφερε μέσω μεταφραστή ότι διαμένει πολύ μακριά από τον χώρο τέλεσης του εγκλήματος.

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα εντός της χθεσινής ημέρας, η Δικαστής είχε εκδώσει διατάγματα προσωποκράτησης για τους έξι εκ των εννέα υπόπτων που είχαν συλληφθεί το Σάββατο. Συνολικά, δηλαδή, τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση επτά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, ο 7ος ύποπτος μαζί με τον 25χρονο φέρονται να έλαβαν το ποσό των 20.000 ευρώ για να εκτελέσουν σχέδιο δολοφόνιας σε βάρος του Ανδρονίκου. Μετά την τέλεση του αδικήματος αμφότεροι –στη βάση προφορικής μαρτυρίας- φέρονται να κατευθύνθηκαν στο χωριό Μένοικο, μέσω του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, με τον 9ο ύποπτο να τους παράσχει βοήθεια.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.