Home » Μια μέρα με την Υπουργό Παιδείας πέρασαν μαθήτριες της Γ’ Λυκείου

Μια μέρα με την Υπουργό Παιδείας πέρασαν μαθήτριες της Γ’ Λυκείου

by FarosTv
0 comment

Μια μέρα με την Υπουργό Παιδείας πέρασαν μαθήτριες της Γ’ Λυκείου

ΣτοΥπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας βρέθηκαν σήμερα οι μαθήτριες Παρασκευή Βασιλείου από το Λύκειο Παραλιμνίου και Νικολέττα Χριστοφόρου από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Υπουργό και να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματός της.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαγωνισμού δοκιμίου «Τι θα άλλαζα εάν ήμουν Υπουργός/Υφυπουργός για μια μέρα», στην προκήρυξη του οποίου προνοείτο ότι οι νικήτριές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρίαγια κάποιες ώρες να αποτελέσουν «σκιά» (job shadowing) του/της Υπουργού/Υφυπουργού, για τον/την οποίο/οποία συνέγραψαν δοκίμιο, ακολουθώντας τον/την σε ό,τι επιβάλλει το εργασιακό του/της πρόγραμμα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος απευθυνόταν σε μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος και αποτελεί συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

Στόχος του είναι η ενίσχυση της ποιοτικής και ενεργού συμμετοχής και η αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων, ώστε να διασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες, να προάγεται η έμφυλη ισότητα και να επιτυγχάνεται η ισότιμη εκπροσώπηση αντρών και γυναικών, με σκοπό την εδραίωση ουσιαστικής δημοκρατίας για μια δικαιότερη κοινωνία.

Στο πλαίσιο της δράσης οι δυο μαθήτριες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά την Υπουργό και να ακολουθήσουν το πρόγραμμά της, αλλά και να συζητήσουν μαζί της τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.

Η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς και δράσεις θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού δίνει την ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν χρήσιμες για τη ζωή τους εμπειρίες.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.