Home » Ολοκληρώθηκε η επέκταση του car terminal ύψους 20 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του car terminal ύψους 20 εκατ. ευρώ

by FarosTv
0 comment

Στα μεγαλύτερα κέντρα διαμετακόμισης οχημάτων στην Αν. Μεσόγειο κατατάσσεται το λιμάνι του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ για την επέκταση του car terminal της ΟΛΠ ΑΕ, έκτασης περίπου 40.000 τ.μ., προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού. Η νέα επένδυση που περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης στην Cosco, δίνει τη δυνατότητα στάθμευσης επιπλέον 5.100 αυτοκινήτων και η συνολική έκταση του σταθμού διακίνησης οχημάτων ανέρχεται πλέον σε 110.000 τ.μ.

Για ένα ακόμα βήμα που «θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, σημείωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά με αυτή την επένδυση γίνεται κόμβος μεταφόρτωσης στη Μεσόγειο Θάλασσα και συμβάλει με αυτόν τον τρόπο, τον πολύ καινοτόμο, στην ανάπτυξη του λιμανιού αλλά και στην ανάπτυξη ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι το έργο, που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου 2023 και για το οποίο εργάστηκαν περισσότερα από 250 άτομα, θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα και της συνεργασίας των δύο χωρών θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά. Είπε εξάλλου ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια διαμετακόμισης για τα κινέζικα οχήματα που εξάγονται στην Ευρώπη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zeng Gang χαρακτήρισε το νέο έργο ορόσημο για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και τη χώρα για τον τομέα μεταφορών.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.