Home » Με εφάπαξ αποζημίωση προσανατολίζεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα καύσιμα – Επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο

Με εφάπαξ αποζημίωση προσανατολίζεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα καύσιμα – Επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο

by FarosTv
0 comment

Με εφάπαξ αποζημίωση προσανατολίζεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα καύσιμα – Επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σηκώνει μανίκια το κυβερνητικό στρατόπεδο και λίγο πριν το τέλος των επιδοτήσεων σε καύσιμα, ηλεκτρισμό και μηδενικό φπα στα τρόφιμα, εργάζεται πυρετωδώς για να φέρει ενώπιον των πολιτών νέα μέτρα για αναχαίτιση της ακρίβειας. Ο προσανατολισμός της Κυβέρνησης για την επιδότηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που λήγει την 1η Απριλίου, είναι να ανανεώσει το μέτρο για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

«Ο ένας τρόπος είναι να δοθεί μία εφάπαξ αποζημίωση στις ευάλωτες ομάδες ή στις ομάδες του πληθυσμού τις συγκεκριμένες που θα αποφασιστούν, που θα καθοριστούν στη βάση κάποιων κριτηρίων που μπορεί να γίνει με εφάπαξ καταβολή ενός ποσού», δήλωσε στις ΑΙΧΜΕΣ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζόκερ: Ιδού οι τυχεροί αριθμοί

Ν. Αφρική: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε από γέφυρα…

Μόνο για την Κύπρο ήρθη ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας

Η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων στήριξης τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη χθες το πρωί ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ αναμένεται να κλειδώσουν σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Το δεύτερο μέτρο που λήγει τέλος Απριλίου για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα τα δούμε μαζί αυτά τα ζητήματα διότι έχουν άμεση επίπτωση στα νοικοκυρία και στις επχιειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μηδενικός φπα δεν αποκλείεται να συνεχίστει σε συγκεκριμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δριμεία κριτκή κατά της Κυβέρνησης εξαπολύουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που διαφωνούν με την επαναφορά της φορολογίας στα καύσιμα, την ώρα που το κόστος ζωής ανεβαίνει κατακόρυφα.

Εφόσον η κυβέρνηση λέει ότι επεξεργάζεται στοχευμένα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες, το έκτακτο μέτρο στήριξης θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι με λύπη που διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως προτεραιότητα πολιτικής πρέπει να είναι ο πληθωρισμός και όχι η αύξηση των κρατικών εσόδων.

Η κοινωνία θα πληρώσει τη νύφη από την πρόχειρη και βεβιασμένη απόφαση της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να τερματίσει την επιδότηση στα καύσιμα.

Η κυβέρνηση με μεγάλη άνεση ανακοινώνει τον τερματισμό των μέτρων στήριξης αλλά όταν πρόκειται για τη λήψη μέτρων, τα αφήνει στο αόριστο με τη στερεότυπη ατάκα «το μελετάμε».

Εξάλλου, η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως με την εφαρμογή της πράσινης φορολογίας στο τέλος του έτους, θα ανακοινωθούν και τα αντισταθμιστικά μέτρα προς όφελος των πολιτών.

Δείτε το βίντεο:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.