Home » Γερμανία: αυξήθηκε ο πληθωρισμός

Γερμανία: αυξήθηκε ο πληθωρισμός

by FarosTv
0 comment

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στη Γερμανία για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο, επαληθεύοντας τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στην πορεία επιστροφής στον στόχο του 2%. Η αύξηση των τιμών ανήλθε στο 2,4% τον Απρίλιο. Στην Ισπανία ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,4% αφού η κυβέρνηση αποσύρει τη στήριξη που συνέβαλε στη συγκράτηση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους. Η αύξηση των τιμών στην Ιρλανδία διαμορφώθηκε στο 1,6% από 1,7%.

ΕΕ: απειλούνται

με πρόστιμα 11 χώρες

Ενδεκα χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ιταλίας. βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα από την ΕΕ με βάση τη διαδικασία για τα υπερβολικά ελλείμματα, μόλις τεθούν σε ισχύ οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες φέτος, σύμφωνα με τους «Financial Times». Αυτές οι χώρες είχαν πέρυσι δημοσιονομικά ελλείμματα μεγαλύτερα από το όριο του 3% του ΑΕΠ που επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ. Η Κομισιόν θα αποφασίσει τον Ιούνιο εάν θα κινήσει τις λεγόμενες διαδικασίες υπερβολικού ελλείμματος σε κάθε περίπτωση. Οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα εάν δεν διορθώσουν την πορεία τους.

Αυστηροί κανόνες

για τα iPad της Apple

Τα προϊόντα iPad της Apple προστέθηκαν στη λίστα αυτών που υπόκεινται στους αυστηρούς νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο να σταματήσουν πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Η Apple έχει στη διάθεσή της έξι μήνες για να διασφαλίσει ότι τα τάμπλετ της συμμορφώνονται με σειρά μέτρων βάσει του ειδικού νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA), σύμφωνα με το Bloomberg. Το λειτουργικό σύστημα iOS για τα κινητά της εταιρείας, το App Store και το πρόγραμμα περιήγησής της, Safari, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του ίδιου νόμου.

Ρεκόρ τουριστών

στην Πορτογαλία

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Πορτογαλία την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια. Ηταν το καλύτερο πρώτο τρίμηνο που έχει καταγραφεί στη χώρα με βάση τη μέτρηση αυτή σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (INE). Ο αριθμός των ξένων που διαμένουν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία κατέγραψε άνοδο 10,6% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.