Home » ΒΙΝΤΕΟ/ «Πανικός» στις αγορές: «Ήρτα για τα φρέσκα – Εν βλέπεις τι γίνεται;» – Αν και ακριβότερο παραμένει πλούσιο το πασχαλινό τραπέζι

ΒΙΝΤΕΟ/ «Πανικός» στις αγορές: «Ήρτα για τα φρέσκα – Εν βλέπεις τι γίνεται;» – Αν και ακριβότερο παραμένει πλούσιο το πασχαλινό τραπέζι

by FarosTv
0 comment

ΒΙΝΤΕΟ/ «Πανικός» στις αγορές: «Ήρτα για τα φρέσκα – Εν βλέπεις τι γίνεται;» – Αν και ακριβότερο παραμένει πλούσιο το πασχαλινό τραπέζι

Της Χριστίνας Χριστοφόρου

Μας τα χαλάει ο καιρός αφού Πάσχα με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να κάνουμε αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η οποία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση, με ισχύ από τις 5:00 αύριο το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να προσέξετε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Αντίστροφη μέτρηση στα πλαστικά μίας χρήσης

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, οι οποίες προειδοποιούν και για πιθανότητα χαλαζόπτωσης, τα φαινόμενα αρχίζουν από τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, με την ένταση της βροχής να αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα. Πριν ωστόσο ενημερωθούν για τα δυσάρεστα οι πολίτες έτρεξαν για ψώνια όπου έγινε το αδιαχώρητο σε υπεραγορές και καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Τελευταία ημέρα η σημερινή για την αγορά όλων των απαραίτητων που θα συνθέσουν το πασχαλινό τραπέζι. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι Κύπριοι καταναλωτές ξεχύθηκαν σήμερα στις υπεραγορές.

«Ήρτα για τα φρέσκα», δήλωσε πολίτης στην κάμερα του OMEGA, με έναν άλλο να προσθέτει «Τελευταία ψώνια για αύριο αφού θα περάσουμε οικογενειακά, να βάλουμε τις τελευταίες πινελιές στο τραπέζι μας».

«Μένουμε τελευταία στιγμή, εν βλέπεις τι γίνεται;», είπε ένας τρίτος πολίτης, με ακόμη έναν να αναφέρει πως αγόρασε ποτά και ξηρούς καρπούς, καθώς τα κρέατα τα είχε πάρει ήδη.

Με τον κόσμο να αναμένεται ότι θα περάσει το Πάσχα σε οικογενειακά σπίτια, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα.

«Πέραν από τα εκκλησιαστικά είναι οικογενειακή διασκέδαση, θα μαζευτούμε μικροί, μεγάλοι», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Θα είμαστε στην αυλή του σπιτιού όλη η οικογένεια με ωραία μουσική», προστίθεται.

«Είμαστε καλεσμένοι στην Πάφο στους συμπεθέρους, πάντα περνούμε ωραία».

Από το τραπέζι πάντως δεν θα λείπει η σούβλα αρνί που έχει την τιμητική της.

«Εν να φάμε σούβλα, μακαρόνια, σαλάτες», «σούβλα παραδοσιακά, κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου, διάφορα», αναφέρουν οι πολίτες.

Παρά τις περεταίρω αυξήσεις στις τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε πάντως η αγορά, ξεπερνώντας ακόμη και τα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τον πρώιμο απολογισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου.

«Κινήθηκε πάρα πολύ καλά η αγορά και ιδίως από τη Μ. Πέμπτη η επισκεψιμότητα ήταν πολύ ικανοποιητική η οποία μεταφράστηκε και σε τζίρο. Οι πρώτες ενδείξεις που έχω είναι ότι η κατανάλωση των κρεατικών και του αρνιού μιας και έχει την τιμητική του θα ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, μια πρώτη αποτίμηση μιλά για 20% αύξηση σε σχέση με πέρσι το αρνί και 10% το χοιρινό», είπε στο OMEGA ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου.

Μέτρια ωστόσο, είναι τα δεδομένα για την ημέρα του Πάσχα σε ότι αφορά τις κρατήσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες.

«Υπάρχει μια πτώση θα έλεγα και υπάρχει και μια αλλαγή στη συμπεριφορά των επισκεπτών στους χώρους μας. Όσους επισκέπτες έχουμε θα πρέπει να τους τιμήσουμε στο μέγιστο βαθμό ώστε να μην μετανιώσουν που επέλεξαν εμάς να περάσουν αυτές τις μέρες τις οικογενειακές», ανέφερε ο Φάνος Λεβέντης, Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΙΚΑ.

Σημειώνοντας πως πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και τα κυπριακά κέντρα αναψυχής αποτελούν τα μαζικά ταξίδια Κυπρίων αυτή την περίοδο στο εξωτερικό.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.