Home » Ακάμας: Εν αναμονή της μελέτης του πορίσματος από την Υπουργό η Κύπρος

Ακάμας: Εν αναμονή της μελέτης του πορίσματος από την Υπουργό η Κύπρος

by News FarosTV
0 comment

 

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, με τον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη και συνεργάτες του.

 

Μετά το πέρας της συνεδρίας ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «όλη η Κύπρος αναμένει την υπουργό Περιβάλλοντος να ολοκληρώσει την εξέταση του πορίσματος της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα.

 

Επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών τμημάτων και προσώπων για τα παράβλημα που δημιουργήθηκαν στα κατασκευαστικά έργα στον Ακάμα».

 

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν δύο ζητήματα εξήγησε ο κ. Περδίκης. «Το πρώτο αφορούσε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της μελέτης από την υπουργό Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, του πορίσματος της διοικητικής έρευνας που αφορά ευθύνες τμημάτων και προσώπων σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Ακάμα από τα οδικά έργα.

 

Η ελεγκτική υπηρεσία δεν μπορεί να προχωρήσει στη δική της έρευνα χωρίς το πόρισμα, ενώ και η Βουλή αναμένει την έρευνα από την ελεγκτική υπηρεσία για να ολοκληρώσει τη δική της εξέταση του θέματος

 

Συνεπώς, όλη η Κύπρος αναμένει την κ. Παναγιώτου να ολοκληρώσει τη μελέτη του πορίσματος και να καταλήξει στα συμπεράσματα της.

 

Προφανώς κάποιοι μπορεί να καλύπτονται πίσω από αυτή την καθυστέρηση», προσθέτοντας ότι «πραγματικά μας ανησυχεί αυτό το ενδεχόμενο.

 

Το μέγεθος του έργου και των αντιδράσεων είναι τόσο μεγάλο, που η κυβέρνηση θα έπρεπε να επείγεται να δώσει το πόρισμα όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί του.

 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει σύντομα διερεύνηση των διοικητικών και ενδεχομένως των ποινικών ευθυνών που αφορούν τμήματα και πρόσωπα στη δημόσια υπηρεσία.

 

Απευθύνω έκκληση προς την κυβέρνηση και την κ. Παναγιώτου, να διαλύσει κάθε υποψία ανακινώντας τις έρευνες της. Είναι στο χέρι τους να διαλύσουν τα σύννεφα».

 

Για τα έργα, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως «αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να κατεδαφιστούν και κάποια θα πρέπει να κατασκευαστούν με διαφορετικό τρόπο. Εμείς υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός κανονικού Εθνικού Δασικού Πάρκου».

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.