Monday, August 3, 2026
Home WorldΤραμπ: Ξεκινούν νέες συνομιλίες με το Ιράν – Υπάρχει συμφωνία για το Ορμούζ

Τραμπ: Ξεκινούν νέες συνομιλίες με το Ιράν – Υπάρχει συμφωνία για το Ορμούζ

0 comments

Τραμπ: Ξεκινούν νέες συνομιλίες με το Ιράν – Υπάρχει συμφωνία για το ΟρμούζTrump Airforce

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η επίθεση κατά του Ιράνπου αποφάσισε να ακυρώσει το Σαββατοκύριακο «θα ήταν η μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για το Στενό του Ορμούζ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και για την αποπυρηνικοποίηση του Ιράν.

Όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις, με νέο γύρο συνομιλιών να ξεκινά αύριο το απόγευμα, ενώ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «έτοιμες να προχωρήσουν σε επίθεση οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η επίθεση κατά του Ιράν που αποφάσισε να ακυρώσει το Σαββατοκύριακο «θα ήταν η μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι ακύρωσε μια μεγάλης κλίμακας αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, επιλέγοντας, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, να κάνει πίσω από το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ υποστήριξε ότι το Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής τού ζήτησαν να μην προχωρήσει σε στρατιωτική δράση. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν συμφωνηθεί οι βασικοί όροι για την επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ, της κρίσιμης θαλάσσιας οδού για τη διακίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από το Ιράν εδώ και μήνες.

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ: Cyprus Times
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More