Wednesday, July 8, 2026
Home WorldΠράκτορας της ICE σκότωσε Μεξικανό στο αυτοκίνητό του. Ζούσε 35 χρόνια στις ΗΠΑ

Πράκτορας της ICE σκότωσε Μεξικανό στο αυτοκίνητό του. Ζούσε 35 χρόνια στις ΗΠΑ

0 comments

Πράκτορας της ICE σκότωσε Μεξικανό στο αυτοκίνητό του. Ζούσε 35 χρόνια στις ΗΠΑIce

Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε Μεξικανό οδηγό στο Χιούστον, νέα θύελλα αντιδράσεων

Έναν Μεξικανό που ζούσε και εργαζόταν στο Χιούστον του Τέξαςπυροβόλησε και σκότωσε πράκτορας τηςICE, Υπηρεσίας Μετανάστευσης των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητό του.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πωςτο αιματηρό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια «επιχείρησης» της υπηρεσίας στο Χιούστον. Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ταυτοποιήθηκε ως ο Λορένσο Σαλγάδο Αραούχο, με το υπουργείο να υποστηρίζει πως βρισκόταν παράτυπα στην αμερικανική επικράτεια και ότι προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψής του.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, έπεσε πάνω σε όχημα της ICE, αρνήθηκε να υπακούσει σε πολλές φραστικές διαταγές και μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε όπλο προσπαθώντας να χτυπήσει πράκτορα της ICE» υποστήριξε το υπουργείο.

An ICE officer shot and killed a man during a targeted enforcement operation in Houston on Tuesday morning.

According to federal officials, the shooting occurred just before 7 a.m. near Canal Street and Wayside Drive. Investigators stated that the suspect, identified as Lorenzo… pic.twitter.com/j96tgsvULj

— FOX26Houston (@FOX26Houston) July 7, 2026

«Νόμιμη άμυνα»

Ο πράκτορας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο «σε νόμιμη άμυνα», ανέφερε το και συμπλήρωσε ότι ο Λορένσο Σαλγάδο Αραούχο υπέκυψε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Για την υπόθεση διενεργούνται δυο έρευνες, από το υπουργείο και το τοπικό γραφείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI).

Σύμφωνα με το CNNi, το FBI διενεργεί έρευνα για «επίθεση εναντίον αστυνομικού, όχι για τον θάνατο του άνδρα».

«Πήγαινε στη δουλειά του»

Ο γιος του άνδρα που δέχθηκε τα πυρά της ICE, Ρονάλντο Σαλγάδο, δήλωσε πως ο πατέρας του είναι «σκληρά εργαζόμενος» και τόνισε πως πήγαινε στη δουλειά, και έκανε στάσεις για να παραλάβει συναδέλφους του, όταν σκοτώθηκε.

«Δεν του άξιζε αυτό του πατέρα μου» έγραψε.

«Ο πατέρας μου ζούσε σε αυτή τη χώρα για σχεδόν 35 χρόνια, δούλευε στις οικοδομές για να μας ζήσει, εμένα, τους δυο αδελφούς μου και τη μητέρα μου» δήλωσε ο Σαλγάδο.

«Βρισκόταν στη διαδικασία απόκτησης της άδειας εργασίας του μέσω της νόμιμης διαδικασίας» τόνισε.

Σύμφωνα με το Reuters, το περασμένο έτος, οι αρχικές δηλώσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης αναφορικά με τη χρήση βίας έχουν αμφισβητηθεί από βιντεοσκοπημένα πλάνα ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Τον Οκτώβριο, μια γυναίκα από την περιοχή του Σικάγο, η Μαρίμαρ Μαρτίνεζ, κατηγορήθηκε ότι χτύπησε αστυνομικούς με το αυτοκίνητό της. Δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς, αλλά επέζησε. Οι κατηγορίες εναντίον της τελικά αποσύρθηκαν και τα βιντεοσκοπημένα στοιχεία απέδειξαν ότι οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που μπορεί να χτύπησαν το όχημά της.

Πηγή: CNN.gr

ΠΗΓΗ: Cyprus Times
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More