Monday, December 15, 2025
Home » Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνα εστιάτορα στο Bondi Beach: «Ο απόλυτος πανικός και φρίκη»

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνα εστιάτορα στο Bondi Beach: «Ο απόλυτος πανικός και φρίκη»

0 comments

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνα εστιάτορα στο Bondi Beach: Εδωσε καταφύγιο σε θύματα των μακελάρηδων -«Ο απόλυτος πανικός και φρίκη»

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου Έλληνας εστιάτορας στην παραλία του Bondi περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε καθώς την ώρα του μακελειούστο Σίδνεϊ το εστιατόριο του ήταν ανοικτό και γεμάτο κόσμο.

  • Από 10 έως 87 ετών τα θύματα στο Σίδνεϊ-Εξετάζονται δεσμοί των μακελάρηδων με το ISIS
  • Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες του Σίδνεϊ. Ποιος είναι ο ήρωας μανάβης που αφόπλισε τον έναν
  • Επί 10 λεπτά πυροβολούσαν οι ένοπλοι στο Σίδνεϊ, στους 16 οι νεκροί (video)
  • Αυτοί είναι οι μακελάρηδες του Σίδνεϊ. Σκότωσαν 11 άτομα σε εβραϊκή γιορτή, 12χρονη στα θύματα (video)

Όπως λέει στο ελλαδικόiefimerida.gr: «Εμείς εκείνη την ώρα εργαζόμασταν μέσα στο εστιατόριο. Βρίσκεται στην παραλία, περίπου διακόσια μέτρα από το σημείο που βρισκόταν ο δράστης. Ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός. Εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητοι, ούρλιαζαν. Προσπαθούσαν να σωθούν. Ακουγόντουσαν πυροβολισμοί και κανείς δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν στο μαγαζί μας. Ήταν σε απόλυτο πανικό. Προσπαθούσαμε να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες. Ένα ποτήρι νερό, μια αγκαλιά, ένα ασφαλές μέρος να κρυφτούν. Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Σκέφτεσαι πως μπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο».

«Στο βλέμμα του είχε αποτυπωθεί ο τρόμος»

«Οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν και κάποια στιγμή μπαίνει μέσα στο μαγαζί μας ένας πατέρας με τα δύο μικρά του κορίτσια. Ο άνθρωπος ήταν χτυπημένος. Τραυματίας. Δεν ξέρω εάν είχε δεχθεί πυρά ή τι είχε συμβεί ακριβώς. Το μπουφάν του ήταν γεμάτο αίματα και δίπλα του είχε τα δύο μικρά κορίτσια του. Μας κοιτούσε σε απόγνωση και δεν μπορούσε να μιλήσει. Τον βάλαμε να καθίσει σε μία καρέκλα, καλέσαμε το ασθενοφόρο και του δώσαμε να πιει λίγο νερό. Δεν μας είπε τίποτα. Στο βλέμμα του όμως είχε αποτυπωθεί ο τρόμος. Ήρθε το ασθενοφόρο και τους πήρε. Και εμείς συνεχίσαμε να βοηθάμε ανθρώπους. Είμαστε γνωστοί στην Εβραϊκή κοινότητα και οι άνθρωποι αισθάνονταν ασφάλεια. Δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να φύγουμε από το σημείο. Έπρεπε να μείνουμε εκεί και να βοηθήσουμε. Όπως και ο Μουσουλμάνος, ο οποίος δεν δίστασε να αφοπλίσει τον ένα εκ των δύο δραστών με κίνδυνο της ζωής του. Ο άνθρωπος αυτός σήμερα αντιμετωπίζεται ως ήρωας σε ολόκληρη τη χώρα. Έσωσε πολλές ζωές με την πράξη αυτοθυσίας του. Και μετά όλα τελείωσαν».

Ο κ. Παπάζογλου καταλήγει: «Περιπολικά είχαν αποκλείσει τους δρόμους. Ασθενοφόρα πήγαιναν και ερχόντουσαν. Συγγενείς που έκλαιγαν. Άνθρωποι που τους μάζευαν από τη μέση του δρόμου νεκρούς. Η απόλυτη φρίκη. Σήμερα αυτή την ώρα πραγματοποιείται μια σιωπηλή τελετή στην παραλία απο την Εβραϊκή κοινότητα. Άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της Εβραϊκής κοινότητας. Επικρατεί θλίψη και μία ανατριχιαστική ησυχία…. ».

Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες του μακελειού με τους 15 νεκρούς

16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κ των οποίων ο ένας δράστης, και τουλάχιστον 40 άλλοι τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση που συνέβη σήμερα κατά της εκδήλωσης της εβραϊκής εορτής Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σε νεότερο απολογισμό η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Ουαλίας.

«Η αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 παραμένουν στο νοσοκομείο μετά τους χθεσινούς πυροβολισμούς στο Μπόνταϊ», τόνισε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας στο X, πρώτες πρωινές ώρες Δευτέρας, τοπική ώρα.

Οι δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της γιορτής. «Αυτή η επίθεση είχε στόχο την εβραϊκή κοινότητα του Σίδνεϊ την πρώτη ημέρα του Χάνουκα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς, σε συνέντευξη Τύπου. Αυτή ήταν μια «τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Ουαλίας, Μαλ Λάνιον. «Ανακαλύψαμε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με τον δράστη που σκοτώθηκε», τόνισε, συμπληρώντας πως ομάδα πυροτεχνουργών επιχειρεί για να εντοπίσει πιθανούς άλλους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ένας από τους ύποπτους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε, ένας δεύτερος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η αστυνομία ερευνά αν εμπλέκεται και τρίτος δράστης, ανέφερε ο Λάνιον. Δύο αστυνομικοί ήταν μεταξύ των 29 ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, είπε.

Η περιγραφή Έλληνα δημοσιογράφου μετά το μακελειό

ΠΗΓΗ: Cyprus Times
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More