Monday, December 15, 2025
Home » Πάφος FC: Πέταξε ψηλά και καθάρισε!

Πάφος FC: Πέταξε ψηλά και καθάρισε!

0 comments

Έπαιξε μαζί της, όπως η γάτα με το ποντίκι! Η Πάφος FC πέρασε χθες βράδυ από το «Τάσος Μάρκου» χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, επικρατώντας του Παραλιμνίου με 2-0 και επιβεβαιώνοντας, σε όλο το εύρος των 90 λεπτών, τη χαοτική διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον πρωτοπόρο και τον ουραγό. Δύο γκολ με κεφαλιές, από τον Μπρούνο στο 60΄ και τον Λουκάσεν στο 74΄, ήταν αρκετές για να «κλειδώσει» τη νίκη που θα μπορούσε, κάλλιστα, να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι γαλάζιοι δημιούργησαν φάσεις με συνέπεια, έφτασαν πολλές φορές σε θέση βολής, όμως η αστοχία και οι επεμβάσεις του τερματοφύλακα των βυσσινί κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό, πάντως, δεν αλλοίωσε σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα. Η Πάφος είχε τον πλήρη έλεγχο από το πρώτο λεπτό, διαχειρίστηκε τον ρυθμό κατά βούληση και δεν χρειάστηκε ποτέ να ανεβάσει φούλ στροφές. Αρκούσε η ποιότητα, η οργάνωση και η καθαρότητα στο παιχνίδι της.

Το γεγονός ότι ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον χώρο των επισήμων λόγω τιμωρίας, δεν επηρέασε το παραμικρό. Η ομάδα του ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Ανέβαζε και κατέβαζε ταχύτητα, έσπαγε με υπομονή την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Ένωσης και τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα διά αέρος, εκεί όπου η ποιότητα έκανε τη διαφορά.

Το Παραλίμνι, με πολλές απουσίες, περιορισμένο πάγκο και μόλις ένα βαθμό στη συγκομιδή του, κατέβηκε κυρίως για να αμυνθεί. Ο Χαραλάμπους μπροστά, με υποστήριξη από τον βραχύσωμο Έλα, δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσουν μπάλα ή να απειλήσουν ουσιαστικά. Με τους βυσσινί καθηλωμένους στον πάτο της βαθμολογίας, η αίσθηση ότι η πορεία προς τη Β’ Κατηγορία έχει ήδη ξεκινήσει γίνεται όλο και πιο έντονη.

Για την Πάφος FC, η νίκη αυτή ήταν η 11η στο πρωτάθλημα και της επέτρεψε να διατηρηθεί στην κορυφή για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική. Ωστόσο, πέρα από το αποτέλεσμα, υπήρξαν και σημεία προβληματισμού. Οι Μίμοβιτς και Ντιμάτα, που πήραν φανέλα βασικού σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Ίντερ, δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους και δεν ήταν τυχαίο ότι αποτέλεσαν τις πρώτες αλλαγές. Γενικότερα, αρκετές από τις καλοκαιρινές προσθήκες δεν έχουν ακόμη «μπει» στην ομάδα, στοιχείο που αξιολογείται σοβαρά ενόψει της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: Goal News
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More