Friday, December 5, 2025
Home » Καταγγέλλει προσπάθεια πώλησης του τεμαχίου με το κρησφύγετο του Γρίβα το ΕΛΑΜ

Καταγγέλλει προσπάθεια πώλησης του τεμαχίου με το κρησφύγετο του Γρίβα το ΕΛΑΜ

0 comments

Καταγγέλλει προσπάθεια πώλησης του τεμαχίου με το κρησφύγετο του Γρίβα το ΕΛΑΜ– Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Προσπάθεια πώλησης του τεμαχίου με το κρησφύγετο του Γεωργίου ΓρίβαΔιγενή καταγγέλλει το ΕΛΑΜ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, το γεγονός αποτελεί ιεροσυλία και βεβήλωση των θυσιών του συνόλου των αγωνιστών.

Αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την προσπάθεια πώλησης του τεμαχίου γης όπου βρίσκεται ο τάφος και το κρησφύγετο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή, στη Λεμεσό.

Ο χώρος αυτός είναι ιερός και η ιστορική του αξία δεν μετριέται με χρήματα. Κάθε προσπάθεια εμπορικής εκμετάλλευσης ή εκταφιασμού αποτελεί ιεροσυλία και βεβήλωση των θυσιών του συνόλου των αγωνιστών του πιο ένδοξου αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου.

Καλούμε τους αρμόδιους, όποιοι και αν είναι, όποιο θεσμικό ρόλο και αν έχουν να ανακαλέσουν αμέσως οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης. Η Ιστορία και η Εθνική μνήμη δεν πωλούνται.»

ΠΗΓΗ: Cyprus Times
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More