Friday, December 5, 2025
Home » Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο: Πού εντοπίζεται το επίκεντρο – Σημειώνονται δονήσεις και δραστηριότητα, λέει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο: Πού εντοπίζεται το επίκεντρο – Σημειώνονται δονήσεις και δραστηριότητα, λέει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης

0 comments

Νέος σεισμός σημειώθηκε το πρωί στην Κύπρο, ακολουθώντας εκείνον που ταρακούνησε το νησί μας χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους2,9 Ρίχτερ και κατεγράφη γύρω στις 4:20 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 36 χιλιόμετρα δυτικά τηςΛεμεσού και ο σεισμός υπολογίζεται με εστιακό βάθος τα 19 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, γύρω στις 7:00 το απόγευμα, προηγήθηκε ακόμη μία σεισμική δόνηση εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πάλι στην ίδια περιοχή.

Σημειώνονται σεισμοί μικρότερου μεγέθους

Με επίκεντρο την περιοχή Πισσουρίου, μικρές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά τον σεισμό μεγέθους 3.6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που έγινε αισθητός την Τετάρτη, αναφέρει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 19:36 χθες, το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος κατέγραψε σεισμό μεγέθους M3.6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή Πισσουρίου, 30 χλμ δυτικά της Λεμεσού και με εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, προστίθεται, έγινε αισθητός κυρίως στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, ενώ μέχρι στιγμής σημειώνονται, στην ίδια περιοχή, σεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Ο μεγαλύτερος από αυτούς, μεγέθους Μ3.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 04:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης και έγινε τοπικά αισθητός στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Philenews
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More