Friday, December 5, 2025
Home » ΟΠΕΚΕΠΕ: Έτσι έσπασαν οι αμυντικές γραμμές της ΝΔ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έτσι έσπασαν οι αμυντικές γραμμές της ΝΔ

0 comments

Για «ξήλωμα της μισής κυβέρνησης» κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις καρατομήσεις που έφερε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η παραίτηση του Μάκη Βορίδη, καθώς το όνομα του βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που αναγράφονται στην δικογραφία που σχημάτισε η ευρωπαία εισαγγελέας. Αλλά και εκείνες των υφυπουργών, Τάσου Χατζηβασιλείου, Διονύση Σταμενίτη και Χρήστου Μπουκώρου, προστίθενται σε μία λίστα παραιτήσεων που ήρθαν μετά από δράσεις του ΠαΣοΚ, στις υποθέσεις των υποκλοπών και των Τεμπών, και σημειώνουν ακόμη μία πολιτική ρωγμή στο προσωπείο της κυβέρνησης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ «σε μία εποχή που κανείς δεν μιλούσε για αυτό» σημειώνουν χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μιλούσε συνέχεια, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος, για τις διοικήσεις που αλλάζουν και τους υπουργούς που δεν στεριώνουν. Την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση του χρέωναν πως «έχει περίεργη εμμονή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ» και πως «δεν φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος».

Στο ΠαΣοΚ πίστευαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις βαθιές ρίζες που είχε η αμαρτωλή ιστορία του ΟΠΕΚΕΠΕ και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν με την ίδια ένταση την έρευνα που όπως τόνισε και ο Παύλος Χρηστίδης «είναι ένα “γαλάζιο” σκάνδαλο της τελευταίας περιόδου, όπου κάποιοι έπαιρναν υπηρεσιακούς υπαλλήλους και πίεζαν ώστε να γίνονται μικροεξυπηρετήσεις, οι οποίες σήμερα στοιχίζουν πολύ ακριβά στη χώρα μας».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν στέκεται»

Η διερεύνηση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ μόλις έχει ξεκινήσει και η ουρά του είναι μεγάλη. Στόχος του ΠαΣοΚ είναι, από την μία, να μην μπει η υπόθεση στο ράφι και από την άλλη να μην επιτραπεί η παραγραφή της. Κίνδυνος που ρητά αναφέρεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ότι συντρέχει, αν ως τον Οκτώβριο δεν ερευνηθούν οι πράξεις που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της Νέας Δημοκρατίας.

Όλο το παρασκήνιο της πολιτικής στο inbox σου

Η ιστορική στήλη του Βήματος στο inbox σου

Γίνε μέλος του καθημερινού newsletter που αποκαλύπτει όσα συμβαίνουν στο πολιτικό παρασκήνιο και απόκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. ΕΓΓΡΑΦΗ

«Το σκάνδαλο αυτό θα ερευνηθεί, τους προειδοποιούμε» αναφέρει στο Βήμα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «το ΠαΣοΚ έχει διατυπώσει το αίτημα της πολιτικής αλλαγής εδώ κ μήνες. Αυτή η κυβέρνηση δεν στέκεται. Είναι μια κυβέρνηση που παράγει διαφθορά. Με τρεις φωνές στην εξωτερική της πολιτική, αλληλοκαρφώματα πρωτοκλασάτων με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της ηγεσίας του κόμματος της Ν.Δ..»

Έσπασαν οι αμυντικές γραμμές της ΝΔ

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν πως η κυβέρνηση αυτό το διάστημα είχε δύο γραμμές άμυνας στην συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίες όμως έσπασαν μετά και από την παρέκβαση της ευρωπαϊκής εισαγγελέας.

Η πρώτη γραμμή άμυνας ήταν, όπως ισχυρίζονται, πως δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία και πως οι αναφορές στους υπουργούς είναι επιδερμικές. Η δεύτερη γραμμή άμυνας, ήταν πως βουλευτές από όλα τα κόμματα κάνουν ρουσφέτια και πως οι γαλάζιοι βουλευτές και υφυπουργοί δεν ζήτησαν ρουσφέτια, αλλά παράτυπες ενέργειες και εξαιρέσεις από νόμιμους ελέγχους.

«Και οι δύο αυτές γραμμές άμυνας κατέπεσαν μόλις ήρθε η δικογραφία στη βουλή και ξεκίνησε η μελέτη» υπογραμμίζει στο ΒΗΜΑ κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: To Vima

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More