Wednesday, September 23, 2026
Home GreeceΜαρινάκης για Τσίπρα: «Επιμένει σε «κάλπικες» υποσχέσεις και λεφτόδεντρα»

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Επιμένει σε «κάλπικες» υποσχέσεις και λεφτόδεντρα»

0 comments

Google Button Κάντε TO BHMA προτιμώμενη πηγή

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. τονίζοντας δεικτικά πως «ούτε σήμερα γίναμε σοφότεροι.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που αφορούν την κοστολόγηση του προγράμματος του κόμματός του. Παράλληλα, τον κατηγόρησε για τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα επί των ημερών του στην Κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης: «Ούτε σήμερα γίναμε σοφότεροι από τον κ. Τσίπρα. Απέφυγε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα για την κοστολόγηση του προγράμματός του, την οποία ακόμα και ο τομεάρχης Οικονομικών του υπολόγισε σε 7,5 δισ. ευρώ ετησίως και όχι στην τετραετία, όπως είχε πει ο ίδιος.

Δεν απάντησε ούτε για το κόστος των προτάσεών του για την ενέργεια, επιμένοντας σε «κάλπικες» υποσχέσεις και λεφτόδεντρα.

Όλο το παρασκήνιο της πολιτικής στο inbox σου

Η ιστορική στήλη του Βήματος στο inbox σου

Γίνε μέλος του καθημερινού newsletter που αποκαλύπτει όσα συμβαίνουν στο πολιτικό παρασκήνιο και απόκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. ΕΓΓΡΑΦΗ

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανοησίες» τις κατηγορίες για τις αλλαγές που ο ίδιος έκανε στον Ποινικό Κώδικα λίγο πριν φύγει από την εξουσία το 2019, με τις οποίες προβλέφθηκαν ελαφρύτερες ποινές για ειδεχθή και σοβαρά εγκλήματα, όπως η ανθρωποκτονία και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η δωροδοκία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Κάλεσε την κυβέρνηση, η οποία νομοθέτησε ώστε να μην μπορούν, εφόσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, να συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, να υποκαταστήσει τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας. Ίσως βέβαια μπερδεύτηκε, επειδή επί των ημερών του λειτουργούσε στο Μαξίμου «παραϋπουργείο Δικαιοσύνης», κατά δήλωση του τότε υπουργού του, Σταύρου Κοντονή.

Από το διχαστικό «εμείς ή αυτοί» της προηγούμενης «έκδοσης» του κ. Τσίπρα, μέχρι το αλαζονικό «εμείς ή κανείς» της «rebranded» εκδοχής του, ένα πράγμα παραμένει σταθερό: Η παντελής έλλειψη σαφών και ρεαλιστικών απαντήσεων στα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών τους».

Πηγή: To Vima

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More