Sunday, June 22, 2025
Home » Σύγκρουση Κυρανάκη με Οικονόμου για τα ταξί – «Η απειρία οδηγεί σε αστοχίες»

Σύγκρουση Κυρανάκη με Οικονόμου για τα ταξί – «Η απειρία οδηγεί σε αστοχίες»

0 comments

Σε ανοιχτό πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης εξελίσσεται η υπόθεση της πρόσβασης των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην υφυπουργού Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου.

Ο κ. Κυρανάκης, αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα, άφησε σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, λέγοντας πως ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που είχε βγει σε διαβούλευση δεν προέβλεπε καμία εξαίρεση για τα έμφορτα ταξί. Όπως τόνισε, η σχετική προσθήκη εμφανίστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Βασίλη Οικονόμου, λίγο πριν την παράδοση-παραλαβή, και προϋπέθετε «συγκοινωνιακή μελέτη από τον ΟΑΣΑ».

«Ρώτησα τον ΟΑΣΑ: υπάρχει τέτοια μελέτη; Όχι, δεν υπάρχει», δήλωσε με νόημα ο κ. Κυρανάκης, υπονοώντας ότι η ρύθμιση δεν στηριζόταν σε τεκμηριωμένο σχεδιασμό.

«Η παρορμητικότητα σε συνδυασμό με την απειρία οδηγεί σε αστοχίες»

Όλο το παρασκήνιο της πολιτικής στο inbox σου

Η ιστορική στήλη του Βήματος στο inbox σου

Γίνε μέλος του καθημερινού newsletter που αποκαλύπτει όσα συμβαίνουν στο πολιτικό παρασκήνιο και απόκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. ΕΓΓΡΑΦΗ

Η δημόσια αμφισβήτηση από τον νυν υπουργό προκάλεσε την έντονη και προσωπικού ύφους απάντηση του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος λίγη ώρα μετά, μέσω αναλυτικής δήλωσής του, κατηγόρησε τον κ. Κυρανάκη για αλαζονεία και απειρία:

«Στα 57 μου και μετά από 25 χρόνια στη Βουλή, απογοητεύομαι όταν βλέπω νέους βουλευτές να φέρονται αλαζονικά μόλις αποκτήσουν εξουσία. Η παρορμητικότητα σε συνδυασμό με την απειρία οδηγεί σε αστοχίες», ανέφερε, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τον τόνο και το ύφος του αναπληρωτή υπουργού.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως όντως υπήρχε πολιτική συμφωνία με τον κλάδο των ταξί, και πως στο άρθρο 52 του ΚΟΚ είχε διατυπωθεί η δυνατότητα τα έμφορτα ταξί να εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες, εφόσον υπήρχε μελέτη. Υπενθύμισε ότι το σχέδιο είχε ήδη προωθηθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για κατάθεση, αλλά «πάγωσε» λόγω ανασχηματισμού.

Αναλυτική η δήλωση Οικονόμου

Κατ’ αρχήν σχετικά με την ένταση της διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί σήμερα, πιστεύω ότι πρέπει να μάθουμε όλοι, φορείς και κλάδοι, ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε συζητώντας με επιχειρήματα και να τηρούμε τους κανόνες της δημόσιας συζήτησης ακόμα και όταν δεν υιοθετούνται οι προτάσεις μας. Στο τέλος αυτός που έχει την ευθύνη και κρίνεται για το τι θα υιοθετηθεί ή όχι είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία κάθε Υπουργείου και η εκάστοτε κυβέρνηση εν γένει.

Ως προς τα πραγματικά γεγονότα ο κ Λυμπερόπουλος όντως είχε «συμφωνία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών». Είχαμε υιοθετήσει την πρότασή τα έμφορτα ταξί να μπορούν να εισέρχονται στη λεωφορειολωρίδα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο αρθρ. 52 του ΚΟΚ που απέστειλε το Υπουργείο Μεταφορών πριν τον ανασχηματισμό στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προς κατάθεση και ψήφιση, διατυπώνεται ρητά ότι μετά από μελέτη, ο εκάστοτε Υπουργός Μεταφορών θα μπορεί να ορίσει τον τρόπο για το πώς θα εισέρχονται τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες.

Παρά ταύτα το γεγονός ότι έγινε ανασχηματισμός προ της ψήφισης του ΚΟΚ και η τωρινή πολιτική ηγεσία αποφάσισε να ξαναδεί το συγκεκριμένο άρθρο και να το αναμορφώσει όπως αποφασίσει είναι δικαίωμά της. Η τελική απόφαση του κ. Κυρανάκη αλλά και η τελική απόφαση της Κυβέρνησης για το τι εν τέλει θα υιοθετηθεί και θα προωθηθεί προς ψήφιση, ομοίως θα κριθούν.

Όσον αφορά τον κ Κυρανάκη και τις δηλώσεις σε ΜΜΕ σήμερα αφήνοντας υπόνοιες για «ψηφοθηρική συμπεριφορά μου» λόγω της αποδοχής του αιτήματος των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί την αφήνω ασχολίαστη όπως της αξίζει. Όμως στα 57 μου έτη και εκλεγμένος πριν από 25 χρόνια στο κοινοβούλιο απογοητεύομαι και στεναχωριέμαι όταν βλέπω ότι νέοι βουλευτές 4-5 ετών μόλις τους εμπιστευτούν μια θέση εξουσίας φέρονται αλαζονικά και γίνονται κριτές των πάντων. Άλλωστε η παρορμητικότητα συνδυασμένη με την απειρία οδηγεί σε αστοχίες… ας το αφήσουμε λοιπόν….

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00