Friday, December 5, 2025
Home » Απαντά στις επικρίσεις ο κοινοτάρχης Τάλας. «Δύσκολη η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών»

Απαντά στις επικρίσεις ο κοινοτάρχης Τάλας. «Δύσκολη η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών»

0 comments

Στις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με τη φωτιάπου ξέσπασε στην Τάλα απαντά ο Κοινοτάρχης – Όσα αναφέρει

Στις δυσκολίες που έχει το Κοινοτικό Συμβούλιο για να δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες αναφέρεται ο Πρόεδρος του ΚΣ Τάλας Ιωάννης Κόννικος.

Ο κ. Κόννικος είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να απαντήσει σε κριτική που δέχεται από κατοίκους της περιοχής Μελισσόβουνου, μετά την την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή τους νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και επεκτάθηκε στην περιοχή Τσάδας και Κοίλης

  • Ενώπιον των αρχών πληροφορία ότι η φωτιά στη Τσάδα ξεκίνησε από παράνομο σκυβαλότοπο

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι δύσκολο να δημιουργήσει αντιπυρικές από μόνο του.

Διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσει «άμεσα για την καθαριότητα όλων των οικοπέδων της κοινότητας».

Επεσήμανε ωστόσο, πως πρόκειται για μεγάλο αριθμό οικοπέδων που είναι δύσκολο να καθαριστούν όλα από το ΚΣ. Σε κάποιες περιπτώσεις εξήγησε «κάποιοι αγόρασαν οικόπεδα, ενώ η κοινοτική αρχή δεν γνωρίζει τους ιδιοκτήτες τους».

Υπάρχει είπε, νομοθεσία αλλά όταν ένας ιδιοκτήτης δεν έχει επαφή με την κοινότητα δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα.

Αναφέρθηκε ακολούθως και στο δύσβατο της περιοχής σε κάποια σημεία που δεν μπορούν να γίνουν αντιπυρικές ζώνες.

Καταφέραμε ωστόσο την φωτιά της Κυριακής να την περιορίσουμε στον προφήτη Ηλία και να μην πάει στο Μελισσόβουνο που υπάρχουν πολλές κατοικίες, ανέφερε καταληκτικά.

Το άρθρο Απαντά στις επικρίσεις ο κοινοτάρχης Τάλας. «Δύσκολη η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών» εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More