Thursday, July 18, 2024
Home » H Meta λανσάρει το «νέο Twitter» – Πώς θα λειτουργεί

H Meta λανσάρει το «νέο Twitter» – Πώς θα λειτουργεί

0 comment

Η Meta, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, πρόκειται να θέσει σε λειτουργία τον αντίπαλο του Twitter την προσεχή Πέμπτη.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook λανσάρει τη νέα του εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το Twitter και λέει υποστηρίζει ότι αυτή θα τεθεί σε λειτουργία την Πέμπτη. Η εφαρμογή, η οποία ονομάζεται Threads και είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple, θα συνδέεται με το Instagram. Οι πρώτες εικόνες  δείχνουν ένα ταμπλό που μοιάζει με το Twitter. Η Meta περιγράφει το Threads ως μια «εφαρμογή συνομιλίας με βάση το κείμενο».

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία στην αντιπαλότητα μεταξύ του αφεντικού της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του ιδιοκτήτη του Twitter Έλον Μασκ. Τον περασμένο μήνα, το δίδυμο αυτό των κορυφαίων παραγόντων στην αγορά των social media, συμφώνησε σε έναν αγώνα μεταξύ τους. Αν και παραμένει ασαφές πόσο σοβαρά υποστήριζαν την ιδέα οι δύο άνδρες για την πραγματική διεξαγωγή ενός αγώνα σώμα με σώμα. Μάλιστα υπήρχε και ιταλική πρόσκληση να διεξαχθεί ο αγώνας αυτός στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Το Σάββατο, ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter περιόρισε τον αριθμό των tweets που μπορούσαν να δουν οι χρήστες, επικαλούμενος ακραία απόσπαση δεδομένων.

Σύμφωνα με το BBC η εφαρμογή Meta’s Threads φαίνεται ότι θα είναι μια δωρεάν υπηρεσία και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορεί να δει ένας χρήστης. «Το Threads είναι το μέρος όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι το τι θα είναι ενδιαφέρον αύριο» αναφέρει η περιγραφή στο App Store. Οι εικόνες δείχνουν στιγμιότυπα οθόνης από την εφαρμογή, που μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπα με το Twitter.

 

Πώς θα λειτουργεί το Meta’s Threads

Καθώς πρόκειται για μια εφαρμογή της Meta, το Threads θα συλλέγει επίσης πληροφορίες στο τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων τοποθεσίας, των αγορών και του ιστορικού περιήγησης.

Ωστόσο, το Meta’s Threads θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει το Twitter μέχρι σήμερα. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει ιστορικό στο να δανείζεται ιδέες άλλων εταιρειών και να τις κάνει να λειτουργούν, γράφει το BBC. Το Reels της Meta θεωρείται ευρέως ως αντίγραφο του TikTok, ενώ το Stories μοιάζει με το Snapchat. Η Meta διαθέτει τους πόρους για να ανταγωνιστεί το Twitter. Το Threads θα είναι μέρος της πλατφόρμας του Instagram, οπότε θα είναι επίσης συνδεδεμένο με εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς. Δεν ξεκινά από το μηδέν, όπως χρειάστηκε να κάνουν άλλοι επίδοξοι αντίπαλοι.

Παρόλο που ο Έλον Μασκ έχει επαινεθεί από ορισμένους κύκλους για τη δέσμευσή του στην ελευθερία του λόγου, έχει επίσης αποξενώσει ορισμένους χρήστες. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την άλλη ελπίζει ότι μπορεί να τραβήξει αρκετούς απογοητευμένους χρήστες μακριά από το Twitter για να δημιουργήσει μια πραγματική εναλλακτική λύση.

«Αν υπήρξε ποτέ ένας πιο αυτοκαταστροφικός ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος δυσανασχετεί με τους ίδιους τους πελάτες που καθορίζουν την επιτυχία αυτής της επιχείρησης, δεν το γνωρίζω», δήλωσε στους New York Times για τον Μασκ και το Twitter ο Lou Paskalis, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AJL Advisory, μιας εταιρείας στρατηγικής τεχνολογίας μάρκετινγκ και διαφήμισης.

 

Πώς στήθηκε το Meta’s Threads

Τα στελέχη της Meta συζητούσαν από πέρυσι πώς να επωφεληθούν από το χάος στο Twitter, μεταξύ άλλων με την κατασκευή μιας ανταγωνιστικής υπηρεσίας. «Το Twitter βρίσκεται σε κρίση και η Meta χρειάζεται το mojo της πίσω», έγραψε ένας υπάλληλος της Meta σε μια εσωτερική ανάρτηση πέρυσι, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα  των New York Times τον Δεκέμβριο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Threads, ένα crash project που ξεπήδησε από το Instagram και εσωτερικά στην εταιρεία είχε την κωδική ονομασία Project 92. Όπως προαναφέρθηκε οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν στο Threads χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό τους στο Instagram, σύμφωνα με φωτογραφικές προεπισκοπήσεις της εφαρμογής που εμφανίζονται στο App Store της Apple.

Τα στελέχη της Meta χαρακτήρισαν προηγουμένως την εφαρμογή ως μια «λογικά διαχειριζόμενη» εκδοχή ενός κοινωνικού δικτύου με δημόσιο προφιλ. «Παρόλο που το Facebook βρίσκεται σε πτώση, εξακολουθεί να έχει μια τεράστια βάση χρηστών», δήλωσε ο Lou Paskalis,. Ο μεγάλος αριθμός χρηστών του, σύμφωνα με τον ίδιο, θα καταστήσει πιο πιθανό ότι οι εφαρμογές αντιγραφής του «θα επιτύχουν εις βάρος του Twitter».

 

Το Facebook και το Twitter βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και χρόνια. Στις πρώτες ημέρες του Twitter, ο Ζούκερμπεργκ προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία, κάτι που απορρίφθηκε.

Με πληροφορίες από BBC και New York Times 

Πηγή: lifo.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More