Thursday, July 18, 2024
Home » Δρόμος Γεροσκήπου – Τίμης.

Δρόμος Γεροσκήπου – Τίμης.

0 comment

Από το 2005 απορρίπτεται για περιβαλλοντικούς λόγους η κατασκευή δρόμου από την τουριστική περιοχή Πάφου προς το αεροδρόμιο, στην Τίμη. Η αλήθεια  είναι πως πρόκειται για τη συνέχιση του Νότιου Παρακαμπτήριου της Γεροσκήπου, που κατασκευάστηκε και σταμάτησε στην όχθη του ποταμού της Έζουσας περιμένοντας την ΑΔΕΙΑ για να κατασκευαστεί γέφυρα πάνω από τον ποταμό και μέσω της αγροτικής περιοχής Αχέλειας και Τίμης να συντομευθεί η διαδρομή προς το αεροδρόμιο της Πάφου για 5-10 λεπτά.

Όχι στην κατασκευή του δρόμου από την Περιβαλλοντική Αρχή και όλα τα κυβερνητικά τμήματα, μα προπάντων από τις Κοινότητες Τίμης, Αχέλειας, Αγίας Μαρινούδας και Αγίας Βαρβάρας. Αλήθεια, η Γεροσκήπου συμφωνεί χωρίς όρους; «Το περιβάλλον δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις, που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής, που όλοι επικαλούνται και όλοι την αγνοούν» τονίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Για πολλά χρόνια ζούμε στον Δήμο Γεροσκήπου, δυστυχώς αδιαμαρτύρητα, τις αρνητικές συνέπειες που προκάλεσε η λειτουργία του Νότιου Παρακαμπτήριου δρόμου στην εμπορική κίνηση των επιχειρήσεων, που απλώνονται από την περιοχή του Ιατρικού Κέντρου στην Κολώνη μέχρι και την Κουφούπετρα, την έξοδο της Γεροσκήπου προς την Πάφο. Ο παλιός δρόμος δηλαδή, που επέτρεπε την διοχέτευση του τουρισμού που έφτανε στο αεροδρόμιο, μέσω της Γεροσκήπου προς την τουριστική περιοχή Πάφου, Χλώρακας, Κισσόνεργας και Πέγειας και αντίστροφα. Με την παράκαμψη του κέντρου της Γεροσκήπου, νέκρωσε και η εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις του Δήμου, αλλά και της Αγίας Μαρινούδας. Εισόδημα πλέον για τη Γεροσκήπου «γιοκ»!

Και εφόσον, στα πλαίσια της λεγόμενης ανάπτυξης, οι κάθε λογής παράγοντες κατέστρεψαν τη Γεροσκήπου και την Αγία Μαρινούδα, μήπως τώρα έβαλαν πλώρη να καταστρέψουν και την εμπορική κίνηση της Αχέλειας και της Τίμης; 

Μήπως πάλι ο νεοσύστατος Δήμος Ανατολικής Πάφου προορίζεται να είναι ο σκουπιδότοπος της υπόλοιπης επαρχίας; Σταθμός επεξεργασίας λυμάτων στην Αχέλεια με τη βρωμιά να εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη της. Το αεροδρόμιο, που εκτός της θετικής συνεισφοράς του στην οικονομία της επαρχίας επιδρά αρνητικότατα σε κάθε σοβαρή τουριστική ανάπτυξη της Γεροσκήπου, της Αχέλειας και της Τίμης, λόγω του υπέρμετρου θορύβου των αεροπλάνων.

Δεν ακούσαμε από τους διάφορους «παράγοντες» να εισηγούνται λύσεις καταστολής του θορύβου, παρά μόνο για τα θετικά του αεροδρομίου στην οικονομία της επαρχίας. Ποια θα είναι όμως τα θετικά για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου με τον νέο δρόμο που επιθυμούν; Δεν ακούσαμε να προσπαθούν να μεταφέρουν τους αεροδιαδρόμους νοτιότερα για μερική μείωση του θορύβου. Ούτε ακούσαμε πάλι να εισηγούνται τη διαπλάτυνση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δρόμου Γεροσκήπου – Τίμης και μετατροπή του σε εμπορικό άξονα, με στόχο την αξιοποίηση του, για να εισπράττουν κατιτίς και οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες των τεμαχίων γης κατά μήκος του και να πάρουν τα πάνω τους οι μικροεπιχειρήσεις του τουρισμού αλλά και ο ίδιος ο νέος Δήμος. Αντίθετα ευνοούν την παράκαμψη από τον τουρισμό του Δήμου Ανατολικής Πάφου και την διοχέτευση όλων των εισοδημάτων στην πόλη της Πάφου, τη Χλώρακα, την Κισσόνεργα και την Πέγεια, σε μια οικονομία της αρπαχτής! Στάση επαίσχυντη και απίστευτα υποκριτική. Εμείς στον Δήμο Ανατολικής Πάφου με άλλα λόγια, πρέπει να αρκεστούμε να ζούμε παρέα με τις οχληρίες των παρακείμενων Σκουπιδότοπων, Βιομηχανικών Περιοχών, Κτηνοτροφικών Περιοχών, τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων και το Αεροδρόμιο, δηλαδή όλο το φάσμα των οχληριών της Χαμηλής Περιοχής Πάφου!

Ε όχι κύριοι, ο νεοσύστατος Δήμος Ανατολικής Πάφου δεν θα σας χαριστεί! Όλοι πρέπει επιτέλους να μάθουν την έκφραση: «Μην δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει»!

Α.Τρακκίδης, Διορισμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γεροσκήπου.

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More