Thursday, July 18, 2024
Home » Ανοίγει τις πύλες του το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού στην Πάφο

Ανοίγει τις πύλες του το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού στην Πάφο

0 comment

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η επίσημη τελετή έναρξης λετουργίας του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού στην Πάφο (AUB Mediterraneo).

Σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου, η ίδρυση του AUB Mediterraneo αποτελεί μέρος του παγκόσμιου στρατηγικού οράματος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2020 από το Συμβούλιο των Επιτρόπων και αναπτύχθηκε σε τρία χρόνια με στόχο «να διασφαλιστεί η μελλοντική επιτυχία, συνάφεια και βιωσιμότητα του AUB κατά την επόμενη δεκαετία και μετέπειτα».

Η επίσημη τελετή έναρξης λειτουργίας του AUB Mediteraneo θα πραγματοποιηθεί στο Pafos Innovation Center, στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Στην εκδήλωση θα παραστούν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού, και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού Philip S. Khoury, άλλα μέλη του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος AUB Fadlo R. Khuri, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, Υπουργοί και Βουλευτές, ο Πρύτανης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού – Mediterraneo Wassim El Hajj, οι Κοσμήτορες του AUB Mediterraneo Alain Daou (School of Business), Salah Sadek (Σχολή Μηχανικών) και Malek Tabbal (Σχολή Τεχνών και Επιστημών) και άλλοιφιλοξενού μενοι από την Κύπρο, τον Λίβανο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι φοιτητές που εγγράφηκαν στο AUB Mediterraneo για τη φετινή πρώτη ακαδημαϊκή χρονιά επιλέχθηκαν μεταξύ 500 αιτήσεων που υποβλήθηκαν από μια ευρεία και διαφορετική ομάδα χωρών, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Κύπρος, η Γερμανία, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Νιγηρία, η Ρουάντα, η Ζάμπια, η Νότιος Αφρική, η Τανζανία, το Σουδάν, το Πακιστάν, η Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Κιργισία, η Ρωσία και η Ταϊλάνδη.

Το AUB Mediterraneo αρχίζει τη λειτουργία του με πέντε προπτυχιακά και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα: Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία (BA), Ψυχολογία (BS), Επιστήμη των Υπολογιστών (BS), Βιομηχανική Μηχανική (BS), Διοίκηση Επιχειρήσεων (BBA), Business Analytics (MS), και Engineering Management (MS). Το πανεπιστήμιο σχεδιάζει να επεκτείνει τα ακαδημαϊκά του προγράμματα και να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών του σε 2.000 μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, αναφερόμενος στην έναρξη της λειτουργίας του AUB – Mediterraneo, ο Πρόεδρος του AUB Fadlo R. Khuri ανέφερε «Είμαι βέβαιος ότι πολλά χρόνια μετά, όταν γραφτεί η σύγχρονη ιστορία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, η επέκταση στην Πάφο θα θεωρείται ως επιβεβαίωση των βαθιών ανθρωπιστικών αξιών και του ευρέως φάσματος υπηρεσιών και αριστείας του πανεπιστημίου, και ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη της δέσμευσής μας να υπηρετούμε τον λαό του Λιβάνου και της Μεσογείου ευρύτερα τόσο πιστά και αποτελεσματικά όσο τα τελευταία 158 χρόνια».

Σημειώνεται πως το  Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού ιδρύθηκε το 1866 και βασίζει την εκπαιδευτική του φιλοσοφία, τα πρότυπα και τις πρακτικές του στο φιλελεύθερο αμερικανικό μοντέλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για Ανώτατο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που στηρίζεται στην έρευνα και έχει ως επίκεντρο τη διδασκαλία. Διαθέτει 780 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης και 7.800 φοιτητές.

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού προσφέρει επί του παρόντος περισσότερα από 120 προγράμματα τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο (Bachelor) όσο και σε μεταπτυχιακό (MD και PhD). Διαθέτει Ιατρική Σχολή και παρέχει ιατρική κατάρτιση σε φοιτητές από όλη την περιοχή στο δικό του Ιατρικό Κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει πανεπιστημιακό νοσοκομείο 365 κλινών με πλήρεις υπηρεσίες.

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού – Mediterraneo (AUB Mediterraneo) στην Πάφο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης των Μεσαίων Πολιτειών των ΗΠΑ (MSCHE) ως παράρτημα πανεπιστημιούπολης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB).

Το AUB λειτουργεί βάσει Kαταστατικού που χορηγείται από το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSED) το οποίο εγγράφει τα προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου και έχει εγκρίνει το AUB Mediterraneo ως δίδυμη πανεπιστημιούπολη του AUB.

Όλα τα τμήματα και τα προγράμματα του AUB Mediterraneo είναι πιστοποιημένα από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το AUB Mediterraneo έχει επίσης ενταχθεί ως κυπριακό πανεπιστήμιο στον επίσημο κατάλογο των Ανωτάτων Ιδρυμάτων που λειτουργούν στη χώρα μας.

https://inbusinessnews.reporter.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More