Wednesday, July 24, 2024
Home » Αναστασιάδης: Θα αναλάβει πρωτοβουλία για αναγέννηση του ΔΗΣΥ

Αναστασιάδης: Θα αναλάβει πρωτοβουλία για αναγέννηση του ΔΗΣΥ

0 comment

Ορθή η ανάδειξη Κυπριακού ως ευρωπαϊκού προβλήματος, λέει ο τέως ΠτΔ –  Θα αναλάβει πρωτοβουλία για αναγέννηση του ΔΗΣΥ

Η συνέχιση των πρωτοβουλιών για ανάδειξη του κυπριακού προβλήματος ως ευρωπαϊκού προβλήματος είναι προς την ορθή κατεύθυνση, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν την τελευταία δεκαετία, με τις τριμερείς ή διμερείς συνόδους, και η σημαντική βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ δίδουν ισχυρή θωράκιση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανοίγει τα χαρτιά του και, μεταξύ άλλων, απαντά στους επικριτές του εντός και εκτός κόμματος και σε όσους τον θέλουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Επίσης μιλά για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει για αναγέννηση του ΔΗΣΥ, ενώ κρίνει και Αβέρωφ Νεοφύτου και στελέχη για τις εκλογές, το αποτέλεσμα και όσα ακολούθησαν.

«Θεωρώ πως η συνέχιση των πρωτοβουλιών για ανάδειξη του Κυπριακού ως ευρωπαϊκού προβλήματος είναι προς την ορθή κατεύθυνση, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η αναβίωση του ενδιαφέροντος της Τουρκίας για βελτίωση σημαντικών, για την ίδια, συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε.

Σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν την τελευταία δεκαετία με τις τριμερείς ή διμερείς συνόδους, με το σύνολο των γειτονικών χωρών, και όχι μόνο, αλλά και η σημαντική βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ σε βαθμό που να χαρακτηρίζουν την Κύπρο στρατηγικό εταίρο, δίδουν μια ισχυρή θωράκιση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν συνεπώς, είπε ο τέως Πρόεδρος, τα Ηνωμένη Έθνη με αποφασιστικότητα αναλάβουν επιτέλους μια νέα πρωτοβουλία, χωρίς εξάρτηση από τη βούληση της Τουρκίας και αξιοποιηθούν οι συγκυρίες, «πιστεύω πως θα έχουμε και το ενδιαφέρον και την εμπλοκή των ισχυρών παικτών που σήμερα απουσιάζουν».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας 187 μέρες μετά την παράδοση της σκυτάλης στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη αξιολογεί επίσης στην συνέντευξή του τις προεδρικές εκλογές, τα όσα έγιναν στον ΔΗΣΥ και όσα ακολούθησαν, απαντά σε όσους τον θεωρούν «προδότη» και τον στηλιτεύουν για τη λειτουργία πολιτικού γραφείου στη Λευκωσία.

Μιλά ακόμη για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το μεγάλο στοίχημα που είναι μπροστά του, ειδικά το 2024, και συμβουλεύει Νίκο Χριστοδουλίδη και Αννίτα Δημητρίου να βρουν διαύλους επικοινωνίας.

Αποκαλύπτει επίσης ότι προτίθεται να αναλάβει, σε συνεργασία πάντα µε τη νέα ηγετική ομάδα στην Πινδάρου, «πρωτοβουλία που θα επιτρέψει την αναγέννηση της παράταξης και το αίσθημα ασφάλειας όχι µόνο στους οπαδούς αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα». Μια πρωτοβουλία, όπως αναφέρει, «επανασυγκόλλησης» μερών του Συναγερμού, που θα οδηγήσει, σε σύγχρονο πολιτικό λόγο και σύγχρονες πολιτικές θέσεις.

Ο τέως Πρόεδρος δεν κρύβει ότι τον θλίβει η επιλογή παλιών στελεχών να συγκροτήσουν δεξαμενές σκέψης, κάτι που κατά τον ίδιο παραπέμπει σε φυγόκεντρες τάσεις όπως έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα.

Μιλά επίσης για όσα του καταλογίζουν για διαφθορά και για όσους κάνουν διασύνδεση µε τις προεδρικές εκλογές και την επικράτηση Νίκου Χριστοδουλίδη και για παραπομπή του στη Δικαιοσύνη, με τον τέως Πρόεδρο να διερωτάται «για ποιο έγκλημα να παραπεμφθεί σε δίκη».

Επισημαίνει επίσης πως επικριτές του είναι εκείνοι που διαφήμιζαν πως στο Κραν Μοντανά η Τουρκία θα µας εξέπλησσε ευχάριστα στο θέμα των εγγυήσεων.

Ερωτηθείς για το πως αισθάνεται πλέον εκτός ενεργού πολιτικής, πολιτικός συνταξιούχος ή αόρατος ελέφαντας, ο τέως Πρόεδρος δηλώνει ότι «ούτε πολιτικός συνταξιούχος ή αόρατος ελέφαντας αισθάνομαι και βεβαίως ούτε και ‘ταύρος εν υαλοπωλείο’» προσθέτοντας ότι ο ρόλος ενός πολιτικού δεν εξαντλείται με την κατοχή πολιτειακών αξιωμάτων.

ΑΡΧΙΚΗ

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More