Monday, July 15, 2024
Home » Αιτήθηκε άδεια το «The Mall of Limassol» – Δείτε φωτογραφίες

Αιτήθηκε άδεια το «The Mall of Limassol» – Δείτε φωτογραφίες

0 comment

Αιτήθηκε άδεια το «The Mall of Limassol» - Δείτε φωτογραφίες

Η αίτηση συνοδεύεται και από την ανάγκη αλλαγών στο οδικό δίκτυο, όπου προτείνεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου επί της Σπύρου Κυπριανού στη συμβολή με την οδό Γεωργίου Νεοφύτου στη Μέσα Γειτονιά, μπροστά από το Ίδρυμα «Άγιος Στέφανο»

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν τελικά οι φήμες των προηγούμενων μηνών για ωρίμανση σχεδίων για νέα Malls στη Λεμεσό που θα βρίσκονταν απέναντι στα όρια Δήμου Λεμεσού, Μέσα Γειτονιάς και Αγίου Αθανασίου. Ήδη το ένα εκ των δύο Mall έχει καταθέσει «έντυπο πληροφοριών» στο Τμήμα Περιβάλλοντος προκειμένου να δοθούν προκαταρκτικές απόψεις από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

Υπενθυμίζουμε παράλληλα ότι εξαρχής καταστηματάρχες της Λεμεσού εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για τη δυνατότητα της αγοράς να αντέξει άλλο ένα mall, αλλά και για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής. Πρόκειται για το Mall που σχεδιάζεται να ανεγερθεί σε άδεια τεμάχια στην περιοχή Μέσα Γειτονιάς, επί της Σπύρου Κυπριανού, δίπλα από το Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος».

4610022751520258 image

Καταστήματα και πλατείες

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση που έχει υποβληθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας προς το Τμήμα Περιβάλλοντος, το έργο που τιτλοφορείται ήδη ως «The Mall of Limassol, θα περιλαμβάνει έναν υπόγειο επίπεδο, ισόγειο επίπεδο, μεσοπάτωμα, δύο υπέργειους ορόφους και κατάλληλα διαμορφωμένη οροφή, ενώ οι εν λόγω όροφοι θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πέραν των 50 καταστημάτων, υπεραγορά συνολικού εμβαδού 2.185m2, συμπεριλαμβανομένων και των αποθηκευτικών χώρων της υπεραγοράς, κινηματογράφο συνολικού εμβαδού 2.040m2, παιδότοπο συνολικού εμβαδού 1.440m2, αστική πλατεία στη συμβολή της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό 1ης Οκτωβρίου, παραχώρηση Δημόσιου Χώρου Πρασίνου συνολικής έκτασης 5.228m2 (17% του καθαρού εμβαδού του προς ανάπτυξη τεμαχίου), οργανωμένο food court με καφετέριες, εστιατόρια και άλλους βοηθητικούς χώρους, καθώς και 1.045 συνολικά χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 157 θα είναι υπέργειοι και οι υπόλοιποι στο μεσοπάτωμα και υπόγειο του εμπορικού κέντρου. Επιπλέον, υπάρχει πρόθεση των επενδυτών για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή του εμπορικού για κάλυψη μέρους των αναγκών.

4610023061997845 image

 

4610022924983120 image

 

Και κυκλικός κόμβος

Σχετικά με τον προτεινόμενο κυκλικό κόμβο, όπως σημειώνεται στη μελέτη έχει τη σύμφωνη γνώμη των Δημοσίων Έργων και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία. Όλα τα έξοδα θα πληρωθούν από τους επενδυτές καθώς και οι αναγκαίες μελέτες. Μάλιστα στη μελέτη επισυνάπτεται και συγκεκριμένο σχέδιο για τον κυκλικό κόμβο, που προνοεί δύο λωρίδες κυκλοφορίας με τρεις εξόδους, ενώ η διάμετρος του κυκλικού κόμβου σχεδιάστηκε στα 46 μέτρα.

4610023285481926 image

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μελέτη, η τοποθεσία κρίνεται ως κατάλληλη γιατί έχει επαρκή απόσταση από άλλα εμπορικά κέντρα, ενώ έχει προηγηθεί και μελέτη λιανικής αγοράς για την ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα, η μελέτη αναφέρει ότι από τη στιγμή που θα δοθούν όλες οι απαραίτητες άδειες, χρειάζονται 22 μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών. Τέλος, ο σχεδιασμός αναφέρει ότι στον χώρο θα εργάζονται περίπου 700 άτομα ημερησίως, ενώ η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More