Home » Τα 3 επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Ποιο συνδέεται με καρκίνο

Τα 3 επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Ποιο συνδέεται με καρκίνο

by News FarosTV
0 comment

Αν και από τον γενικό πληθυσμό θεωρείται ότι τα συμπληρώματα διατροφής πάντα προωθούν την υγεία και την ευεξία, στην πραγματικότητα πολλά από αυτά ενέχουν μεγάλους κινδύνους. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα πρέπει να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού ξεκινήσετε κάποια αγωγή.

Δείτε τα τρία συμπληρώματα διατροφής των οποίων την λήψη θα πρέπει να αποφύγετε εάν δεν έχει προηγηθεί μια συζήτηση με το γιατρό σας, σύμφωνα με το Healthstat.gr.

Εφέδρα

Εάν ανησυχείτε για την αρτηριακή σας πίεση, τον καρδιακό ρυθμό ή τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία, ο Δρ Sambyal λέει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τα συμπληρώματα που περιέχουν εφέδρα. «Αυτό το διεγερτικό μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τον μεταβολισμό», προειδοποιεί. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν συνδυάζεται με άλλα φάρμακα. «Η Ephedra μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και άλλα φάρμακα όπως η καφεΐνη και τα αποσυμφορητικά», προσθέτει.

Ευτυχώς, ο FDA απαγόρευσε την ephedra το 2004 όταν συνδέθηκε με καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο. Δυστυχώς, όμως, ο Δρ. Sambyal σημειώνει ότι, «παρά την απαγόρευση, ορισμένα προϊόντα μπορεί να έχουν ακόμα εφέδρα ή παράγωγά της».

Β καροτίνη

Το βήτα-καροτένιο είναι μια χρωστική ουσία που βρίσκεται συνήθως σε μια σειρά από κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά. Δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως καλύτερη όραση και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, μερικές φορές μπορεί να βρεθεί σε πολυβιταμίνες και άλλα συμπληρώματα.

«Η βήτα-καροτίνη έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα σε ορισμένους πληθυσμούς, ιδιαίτερα στους καπνιστές», προειδοποιεί η Dr Cohen. Επικαλείται μια κλινική δοκιμή που ονομάζεται Beta-Carotene and Retinol Efficacy Trial (CARET), η οποία «απροσδόκητα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν συμπληρώματα βήτα-καροτίνης και κάπνιζαν ή εκτέθηκαν σε αμίαντο είχαν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα».

Εάν τρώτε πολλά καρότα, μην ανησυχείτε. Αυτή η χρωστική ουσία είναι γενικά ασφαλής όταν προέρχεται από πηγές τροφίμων. Ωστόσο, τονίζει η Dr Cohen, «τα συμπληρώματα βήτα-καροτίνης υψηλής δόσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, ιδιαίτερα σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα».

Κάβα

Το Kava είναι ένα κοινό συμπλήρωμα για το άγχος που δείχνει πολλά υποσχόμενα οφέλη. Ωστόσο, αυτή η αίσθηση ηρεμίας, μπορεί να μην είναι τόσο αθώα αφού έχει συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, ειδικά όταν πρόκειται για το συκώτι και τα νεφρά.

«Το Kava, το οποίο συνήθως καταναλώνεται ως τσάι, είναι ένα συμπλήρωμα που είναι γνωστό ότι προάγει τη χαλάρωση», λέει ο Feder. Όπως σημειώνει, ωστόσο, «η τακτική κατανάλωση kava έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την ενζυμική και αντιοξειδωτική δραστηριότητα στο ήπαρ που μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική βλάβη». Όσον αφορά τα νεφρά, σημειώνει ότι «το κάβα μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα νεφρά και να προκαλέσει αύξηση στους επιβλαβείς μεταβολίτες που μπορεί επίσης να τα βλάψουν».

Ενώ το κάβα μπορεί να είναι ασφαλές για ορισμένα άτομα όταν καταναλώνεται με μέτρο, όσοι έχουν προβλήματα με τα νεφρά και το συκώτι είναι καλύτερα να παραμείνουν στην ασφαλή πλευρά και να το αποφύγουν εντελώς.

Πηγή : www.Healthstat.gr, ieidiseis.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.