Saturday, July 27, 2024
Home » Σημαντική ανακάλυψη: Φάρμακο 100% αποτελεσματικό για καρκίνο του ορθού – Ποιες προοπτικές βλέπουν οι ειδικοί

Σημαντική ανακάλυψη: Φάρμακο 100% αποτελεσματικό για καρκίνο του ορθού – Ποιες προοπτικές βλέπουν οι ειδικοί

0 comment

Σημαντική ανακάλυψη: Φάρμακο 100% αποτελεσματικό για καρκίνο του ορθού – Ποιες προοπτικές βλέπουν οι ειδικοί

Φαρμακευτικό προϊόν το οποίο, με βάση τις μέχρι τώρα μελέτες, παρουσιάζει 100% αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του ορθού, ανακοίνωσε η διεθνής φαρμακοβιομηχανία GSK.

Το φάρμακο που ονομάζεται Jemperli (dostarlimab) σε δομική φάση 2 έδειξε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία 42 ασθενών «με ανεπαρκή επιδιόρθωση αναντιστοιχίας με τοπικά προχωρημένο καρκίνο του ορθού».

Όπως εξήγησε στο philenews ο αναπληρωτής καθηγητής στοπρόγραμμα Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Χρίστος Πέτρου, «από τα μέχρι σήμερα δεδομένα,φαίνεται ότι το φάρμακο δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα από τη μικρής κλίμακας φάση 2 αφού παρατηρήθηκε ότι οι ασθενείς που συμμετείχαν, δεν έδειξαν κανένα σημάδι της νόσου για περισσότερο από δύο χρόνια μετά με τα ευρήματα αυτά να δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολύ δυνατή προσέγγιση στη θεραπεία του τοπικά προχωρημένου καρκίνου του ορθού».

Το εν λόγω φάρμακο, σημείωσε, «είναι εγκεκριμένο ως μονόθεραπεία για την αντιμετώπιση ασθενών με τύπο υποτροπιάζοντα ή προχωρημένο καρκίνο του ενδομήτριου και πρόκειται για μονοκλωνικά αντισώματα παρέχοντας νέα προοπτική στη θεραπεία μορφών καρκίνου».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας, το Jemperli, χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία πρώτης γραμμής και ως εναλλακτική λύση σε άλλες μεθόδους θεραπείας όπως η χημειοθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση.Η χορήγηση του κατέδειξε ανταπόκριση 100% που θεωρείται ως ένα πρωτοφανές ποσοστό αφού οι εξετάσεις παρακολούθησης, στις οποίες υποβλήθηκαν στη συνέχεια οι ασθενείς, δεν έδειξαν κανένα στοιχείο εναπομείναντος όγκου 26,3 μήνες μετά.

Η GSK, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, σχεδιάζει να δοκιμάσει περαιτέρω το φάρμακο σε επιπρόσθετες μελέτες για ορισμένους τύπους καρκίνου του παχέως εντέρου.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων, δεσμεύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και του επιτρέπει να σκοτώσει μόνο του τις καρκινικές αναπτύξεις.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More