Saturday, July 27, 2024
Home » Σε επ’ αόριστον αργία οι δύο μοναχοί της Μονής Αββακούμ

Σε επ’ αόριστον αργία οι δύο μοναχοί της Μονής Αββακούμ

0 comment

Σε επ’ αόριστον αργία οι δύο μοναχοί της Μονής Αββακούμ

Σε επ’ αόριστον αργία έθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας τον ηγούμενο Νεκτάριο και τον μοναχό Πορφύριο, των οποίων η αργία έληγε αυτές τις μέρες, για τη γνωστή υπόθεση της Μονής Αββακούμ.

Η επ’ αόριστον αργία τους κοινοποιήθηκε με επιδότη και σε αυτήν αναφέρεται πως η αργία ισχύει επ’ αόριστον μέχρι να ολοκληρωθεί η εις βάρος τους δικαστική διαδικασία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου και του Συνοδικού Δικαστηρίου και προφανώς μέχρι να ολοκληρωθεί και η εξέταση τηςέφεσής τους, αν τελικά προσφύγουν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργήσει ως Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η επ’ αόριστον αργία αποφασίστηκε με βάση σχετικό άρθρο του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και επδόθηκε στους δύο μοναχούς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέσω της επίδοσης γνωστοποιείται στους δύο μοναχούς πως εκκρεμούσης της υπό τους Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Κύπρου επιβαλλομένης διαδικασίας εξέτασης των κανονικών παραπτωμάτων στα οποία έχουν υποπέσει, αποφασίζεται η επ’ αόριστον αργία από την τέλεση κάθε ιεροπραξίας μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της εκδόσεως αποφάσεως.

Κοντολογίς, η αργία συνεχίζεται μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από τα όργανα της Εκκλησίας της Κύπρου.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More