Saturday, July 27, 2024
Home » ΠτΔ: Απαράδεκτη αναφορά του ηγέτη Χεζμπολάχ, είμαστε σε επαφή με λιβανική κυβέρνηση

ΠτΔ: Απαράδεκτη αναφορά του ηγέτη Χεζμπολάχ, είμαστε σε επαφή με λιβανική κυβέρνηση

0 comment

«Κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την τεράστια πρόκληση» σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στις λιβανικές αρχές ώστε να«ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μετά τις αναφορές του Νασράλα, αυξήθηκε η επιτήρηση και στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όχι, ήταν από προηγουμένως, πριν τις δηλώσεις του κ. Νασράλα που μέσα στο πλαίσιο της ολιστικής μας προσέγγισης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχουμε πράξει πάρα πολλά και θα συνεχίσουμε. Ναι, το είπα και στο παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι».

Σε ερώτηση πόσο τον ανησυχεί το κάλεσμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι απαράδεκτη η αναφορά, δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση».

  • Ηγέτης Χεζμπολάχ: Να ανοίξει ο δρόμος σε Σύρους που θέλουν να μεταβούν από Λίβανο στην Κύπρο

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες κατά πληροφορίες αυξήθηκαν τα μέτρα σε τρία συγκεκριμένα σημεία για ενδεχόμενεςχερσαίες ροές μεταναστών.

Δόθηκαν οδηγίες όπως ενισχυθούν οι έλεγχοι και συγκεκριμένα σημεία με συμβασιούχους αστυνομικούς της πράσινης γραμμής, καθώς και με άλλα μέλη.

Τα μέτρα αναμένεται να επαναξιολογηθούν σε νέα σύσκεψη.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More