Saturday, July 27, 2024
Home » Προσοχή από τη ζέστη, λέει το Υπουργείο Υγείας – Εγκύκλιοι για οίκους ευγηρίας, σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

Προσοχή από τη ζέστη, λέει το Υπουργείο Υγείας – Εγκύκλιοι για οίκους ευγηρίας, σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

0 comment

Προσοχή από τη ζέστη, λέει το Υπουργείο Υγείας – Εγκύκλιοι για οίκους ευγηρίας, σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

Με τον υδράργυρο στα ύψη, το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί και καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, ενώ τα κρατικά νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής με δεδομένο ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ψηλές πολύ θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα μέτρα τους», ανέφερε στο philenews η διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου. «Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα μέχρι τις 4 το απόγευμα ενώ πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι και η ενδυμασία τους πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη για την εποχή. Ελαφρά, ανοικτόχρωμα, δροσερά ρούχα, αντιηλιακή κρέμα (την οποία εφαρμόζουμε μισή ώρα πριν την έξοδο μας), καπέλο και γυαλιά ηλίου, είναι απαραίτητα».

Ιδιαίτερη προσοχή, «πρέπει να δίνουμε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμούς, στους ηλικιωμένους, τα βρέφη και τους χρόνιους ασθενείς».

Προς τον σκοπό αυτό, είπε η κ. Κωνσταντίνου έχει ετοιμαστεί εγκύκλιος για όλους τους Οίκους Ευγηρίας «οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων που φιλοξενούν».

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα κρατικά νοσηλευτήρια. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου, «τα νοσοκομεία μας είναι έτοιμα για να δεχθούν, εάν χρειαστεί αριθμό συμπολιτών μας που θα παρουσιάσουν προβλήματα λόγω της ζέστης. Με δεδομένο και το γεγονός ότι η πρόβλεψη κάνει λόγο για θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών Κελσίου για τις επόμενες ημέρες, τα νοσοκομεία πρέπει να είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο».

Αναφέρεται ότι η Τμήμα Μετεωρολογίας, σύμφωνα με εκπροσώπους της, προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες και οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More