Saturday, July 27, 2024
Home » Οικογένεια Θανάση Νικολάου: Απορρίπτει εμπλοκή Γενικού, Βοηθού Εισαγγελέα και Αστυνομίας στις έρευνες

Οικογένεια Θανάση Νικολάου: Απορρίπτει εμπλοκή Γενικού, Βοηθού Εισαγγελέα και Αστυνομίας στις έρευνες

0 comment

Οικογένεια Θανάση Νικολάου: Απορρίπτει εμπλοκή Γενικού, Βοηθού Εισαγγελέα και Αστυνομίας στις έρευνες

Κάθετη είναι η οικογένεια του Θανάση Νικολάου πως δεν πρόκειται να δεχθεί εμπλοκή του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αλλά και της Αστυνομίας, στις έρευνες της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις της, που ειδαν το φως της δημοσιοτητας, η δικηγόρος Λητώ Καριόλου, τονίζει πως, «δεν δύναται και δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτρεπτή ή δεοντολογικά ορθή οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση του Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, τους υφιστάμενους τους στη Νομική Υπηρεσία και ειδικά αυτούς που είχαν μέχρι στιγμής χειριστεί τις διερευνήσεις και θανατικές ανακρίσεις, καθώς και οποιουδήποτε στελέχους της Αστυνομίας ή Εθνικής Φρουράς που υπάγονται ιεραρχικά στον Αρχηγό Αστυνομίας και Αρχηγό Εθνικής Φρουράς».

Παράλληλα χαρακτήρισε πολύ σημαντική την έντονη κριτική στο πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας, ως προς την στάση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέροντας παράλληλα πως σε σχέση με τον Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέας, σε συνάντηση που είχαν στη Νομική Υπηρεσία, τους είχαν αναφερθεί διαφορετικά πράγματα από αυτά που υποστήριζαν στο Δικαστήριο.

«Σε συνάντηση με την οικογένεια κατά τη διάρκεια της τρίτης θανατικής ανάκρισης μετά την εκταφή, ο Γενικός και Βοηθός συμφώνησαν να διοριστούν ποινικοί ανακριτές για να βρουν τους δράστες, όπως ανάφεραν χαρακτηριστικά και δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η θανατική ανάκριση και θα ήταν προτιμότερο να ”κόψουμε δρόμο”. Ωστόσο, όταν και η τελευταία διερεύνηση υπό τον Υπαστυνόμο Μέλη Αντώνιου οδήγησε στο κενό, αναγκάζοντας την οικογένεια να συνεχίσει την τρίτη θανατική ανάκριση, η εκπρόσωπος του ίδιου Γενικού Εισαγγελέα, τόνισε επανειλημμένως ενώπιον του Δικαστηρίου ότι εκπροσωπούσε τον Γενικό Εισαγγελέα, υποστήριζε κατηγορηματικά την θέση ότιαιτία θανάτου ήταν πτώση από ύψος και άρα αυτοκτονία», επισημαίνει η κ. Καριόλου.

Η αντιφατική αυτή στάση της ηγεσίας της Νομικής Υπηρεσίας, συνεχίζει η κ. Καριόλου, καταδεικνύει έκδηλο κώλυμα που δεν επιτρέπει την περαιτέρω εμπλοκή τους στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Τέλος, ανέφερε πως η οικογένεια αναμένει από το Υπουργικό Συμβούλιο να διορίσει ανεξάρτητη ανακριτική ομάδα να διερευνήσει, τόσο τις συνθήκες δολοφονίας του Θανάση όσο και τη «μεθοδική συγκάλυψη του εγκλήματος από στελέχη της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More