Saturday, July 27, 2024
Home » Νέα αναβολή για τον φόνο Καλογερόπουλου – Εν αναμονή της απόφασης Ανωτάτου για τα τηλεπικοινωνιακά

Νέα αναβολή για τον φόνο Καλογερόπουλου – Εν αναμονή της απόφασης Ανωτάτου για τα τηλεπικοινωνιακά

0 comment

Νέα αναβολή για τον φόνο Καλογερόπουλου – Εν αναμονή της απόφασης Ανωτάτου για τα τηλεπικοινωνιακά

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού παρουσιάστηκαν μετά από δύο σχεδόν μήνες, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, 41, 44, 22 και 21 ετών, σε σχέση με τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.

Κατά την σημερινή διαδικασία ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από το Κακουργιοδικείο όπως η αναβληθεί η δική εξηγώντας ότι εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η απόφαση που αφορά την αίτηση σερτιοραρι σε σχέση με τα τηλεπικοινιακα δεδομένα. Σημείωσε ακόμη ότιαναμένεται να δοθεί επιπλέον πρόσθετο υλικό από τον ανακριτή της υπόθεσης το οποίο θα πρέπει να δοθεί και στην υπεράσπιση.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής επισήμανε ότι κατά την διαδικασίαθα παρουσιαστούν οπτικά πλάνα που έχουν σκοπό να βοηθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης. Πέραν των πιο πάνω αναφέρθηκε στα τεκμήρια λεγότας ότιαριθμούνται γύρω στα 280, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει κοινό έδαφος απο την πλευρά των συνηγορων υπεράσπισης των κατηγορούμενων, να προχωρήσουν σε κάποια παραδεκτα γεγονότα.

Το Κακουργιοδικείου ενέκρινε το αίτημα αναβολής σημειώνοντας ότι στην παρούσα υπόθεση υπάρχουν 126 μάρτυρες κατηγορίες. Το Δικαστήριο όρισε την διαδικασία στις 8,9,10 και 11 Οκτωβρίου 2024. Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση ως υποδικοι.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην προηγούμενη διαδικασία,απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή.

Να σημειωθεί ότι οι 12 κατηγορίες αφορούν τους τρεις κατηγορούμενους ενώ η 13η αφορά μόνο τον 22χρονο για το αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.

Για άλλη μια φορά στο δικαστήριο υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More