Saturday, July 27, 2024
Home » Μετά την στέρηση οδηγού που του επιβλήθηκε, ξαναπιάστηκε με 200mg αλκοόλ

Μετά την στέρηση οδηγού που του επιβλήθηκε, ξαναπιάστηκε με 200mg αλκοόλ

0 comment

Παρά την ποινή στέρησης οδηγού, ξαναπιάστηκε με 200mg αλκοόλ

Αν και ακόμη δεν πέρασαν τρία χρόνια από την ποινή της στέρησης οδηγού που του επιβλήθηκε για αντίστοιχο παράπτωμα, ένας 64χρονος στην Πάφο πιάστηκε και πάλι να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Και μάλιστα έχοντας 200mg αλκοόλης στον οργανισμό του, αντί των μόλις εννέα που επιβάλλει ο νόμος για την περίπτωση του.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν μέλη της Ομάδας Ζ της Τροχαίας Πάφου, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, στη συνοικία Αναβαργός, που οδηγούσε 64χρονος κάτοικος Πάφου.

Στον έλεγχο αλκοόλ που υποβλήθηκεβρέθηκε θετικός με ένα τεράστιο ποσοστό, άνω των 200 mg, ενώ όταν οδηγήθηκε στην Τροχαία Πάφου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με τελική ένδειξη 152μg%, αντί των 9μg%. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ημερομηνία στέρησης της άδειας οδηγού του.

Ο 64χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και θα κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Με αφορμή την περίπτωση αυτή, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή η χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν από την οδήγηση, μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης του οδηγού, ενώ αυξάνει το χρόνο αντίδρασής του στον όποιο κίνδυνο, πιθανό να παρουσιαστεί. Έτσι, ο κίνδυνος εμπλοκής του, σε μια οδική σύγκρουση αυξάνεται δραματικά, απειλώντας τόσο την ασφάλεια του ιδίου, όσο και την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά τους ελέγχους της σε όλο το οδικό δίκτυο της Κύπρου, για εντοπισμό οδηγών που τελούν υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών και την απομάκρυνσή τους από το δρόμο, επισημαίνεται.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More