Saturday, July 27, 2024
Home » Μεγάλες δυνατότητες για πολιτιστικό τουρισμό λέει ο Υπ. Τουρισμού Βουλγαρίας

Μεγάλες δυνατότητες για πολιτιστικό τουρισμό λέει ο Υπ. Τουρισμού Βουλγαρίας

0 comment

Μεγάλες δυνατότητες για πολιτιστικό τουρισμό λέει ο Υπ. Τουρισμού Βουλγαρίας

Ο πολιτιστικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί σε παγκόσμια κλίμακα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και η Βουλγαρία έχει τεράστιες προοπτικές σε αυτό τον τομέα, είπε ο υπηρεσιακός Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Evtim Miloshev την Παρασκευή.

Ο Υπουργός μιλούσε κατά την επίσκεψή του στην πόλη Βελίκο Τάρνοβο, στη Βορειοκεντρική Βουλγαρία, όπου παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ Κινηματογράφου Σόφιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας…

Αναστασίου: «Σήμερα ήμασταν αυτοί που έπρεπε – Να φορτίσουμε τις…

Καρσέδο: «Θα κρατήσουμε την ελπίδα μέχρι το τέλος»

Ο Miloshev τόνισε ότι το Βελίκο Τάρνοβο βρίσκεται στην καρδιά του πολιτιστικού τουρισμού, προσθέτοντας ότι ο Δήμος έχει ένα σταθερό όραμα για την ανάπτυξή του.

Ο Miloshev συζήτησε με τον Δήμαρχο της πόλης Ντάνιελ Πάνοφ προγράμματα με κοινή χρηματοδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού, τους δήμους, και τουριστικούς πράκτορες, με στόχο την προώθηση της Βουλγαρίας ως τουριστικού προορισμού στο εξωτερικό. Τέτοια προγράμματα εφαρμόζονται ήδη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και ο στόχος είναι να εισαχθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Ο προϋπολογισμός τους έχει αυξηθεί από BGN 400,000 (€204,436) σε BGN 600,000 (€306,654), σημείωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός, προσθέτοντας ότι αποσκοπούν στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των τουριστών σε εσωτερικό πολιτιστικό τουρισμό.

Ο Miloshev συνομίλησε επίσης με τους αντιπροσώπους της Τεχνικής Σχολής Τουρισμού Dr. Vasil Beron και των πανεπιστημίων της πόλης.

Είπε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα του τουριστικού τομέα έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, προσθέτοντας ότι αξίζει η επένδυση στην αναβάθμιση του στάτους των επαγγελμάτων της βιομηχανίας. “Το γεγονός ότι χρειαζόμαστε εργαζόμενους από τρίτες χώρες σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό τον τομέα”, κατέληξε ο Miloshev.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More