Saturday, July 27, 2024
Home » Καύσωνας: Πρόστιμα €500 σε εργοδότες για παραβίαση του διατάγματος – Εργοτάξια και ντελιβεράδες στον καυτό ήλιο

Καύσωνας: Πρόστιμα €500 σε εργοδότες για παραβίαση του διατάγματος – Εργοτάξια και ντελιβεράδες στον καυτό ήλιο

0 comment

Καύσωνας: Πρόστιμα €500 σε εργοδότες για παραβίαση του διατάγματος – Εργοτάξια και ντελιβεράδες στον καυτό ήλιο

Τέσσερα εξώδικα σε εργοδότες για παραβίαση της νομοθεσίας που πρέπει να τηρείται στις επικίνδυνες θερμοκρασίες, εξέδωσε μετά από ελέγχους το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο philenews, η Α’ Λειτουργός Επιθεωρήσεως Εργασίας, Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα,πραγματοποιήθηκαν 50 επιθεωρήσεις από τις οποίες εκδόθηκαν 4 εξώδικα. Τα δύο αφορούσαν εργασίες σε εργοτάξια και τα άλλα δύο αφορούσαν διανομή φαγητού. «Το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκε ανέρχεται στα 500 ευρώ».

Σύμφωνα με την κ. Τσουλόφτα, οι εργοδότες οφείλουν να τηρούν τη νομοθεσία, ώστε να αποφευχθεί η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία των εργαζόμενων.

Παράλληλα, τόνισε, πως οιεργοδότες έχουν ευθύνη να εφαρμόζουν τα μέτρα, για να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι.

Τέλος επεσήμανε πως, όσο οι εργοδότες όσο και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα έχουνυποχρέωση να μετρούν, στους χώρους όπου διεξάγονται εργασίες,τη θερμοκρασία και σχετική υγρασία στον χώρο εργασίας.

«Ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας αέρα και σχετικής υγρασίας, πρέπει να ρυθμίζουν ανάλογα τις εργασίες τους και εφαρμόζουν αλλαγή της κάθε εργασίας ή ανάπαυση ή διακοπή των εργασιών».

Τέλος, σημείωσε, πως εν μέσω καύσωνα οι επιθεωρήσεις συνεχίζονται και σήμερα.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More