Saturday, July 27, 2024
Home » «Κάηκαν» και τα θερμόμετρα στις τάξεις με το καμίνι 44 βαθμών – Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών και μαθητών (εικόνες)

«Κάηκαν» και τα θερμόμετρα στις τάξεις με το καμίνι 44 βαθμών – Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών και μαθητών (εικόνες)

0 comment

«Κάηκαν» και τα θερμόμετρα στις τάξεις με το καμίνι 44 βαθμών – Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών και μαθητών (εικόνες)

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες, οι οποίες φιλοξενούν καθημερινά παιδιά και εκπαιδευτικούς, προκαλούν τεράστια προβλήματα στην παιδαγωγική διαδικασία και όχι μόνο.

Η ΠΟΕΔ θέτει επισταμένα το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών στις τάξεις εδώ και αρκετά χρόνια, με το υπουργείο Παιδείας ίσως για πρώτη φορά να βλέπει ζεστά το θέμα και να προωθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Σήμερα ανακοίνωσε ότι η διαδικασία που προνοείται από τη νομοθεσία περί Δημοσίων Συμβάσεων για την εγκατάσταση κλιματιστικών στα πρώτα 50 σχολεία, ολοκληρώθηκε και προχωρεί για υλοποίηση.

Στο μεταξύ, όμως, οι εικόνες και τα μηνύματα εκπαιδευτικών από τις τάξεις – καμίνια καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί. Χαρακτηριστικές οι εικόνες και οι αναρτήσεις του γενικού γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, από σχολεία σήμερα.

Ο κ. Χαραλάμπους έγραψε στο Facebook:

«44 βαθμοί σήμερα!!! Όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, οι Βουλευτές και οι Κομματάρχες, ας επισκεφτούν σήμερα αν έχουν τα κότσια σχολεία και να μπουν έστω 1 ώρα σε αίθουσες διδασκαλίας. Ας μην κρυφτούν στα κλιματιζόμενα γραφεία τους και να μας πουλάνε προεκλογικά παραμύθια. Σε μια χώρα όπου οι καύσωνες και η σκόνη αποτελούν δυστυχώς πλέον μέρος της καθημερινότητας μας, είναι ντροπή για το Κράτος και τους πολίτες του, ακόμη να συζητούμε για το πότε θα εγκατασταθούν κλιματιστικά στα δημόσια σχολεία!!!

Τις τελευταίες τουλάχιστον 2-3 μέρες δεν έπρεπε να λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας χωρίς κλιματισμό, γιατί αυτό που γίνεται είναι έγκλημα σε βάρος της Παιδείας και των παιδιών. Δύο σενάρια έπρεπε να υπάρχουν. Ή κλείσιμο των σχολείων για 2-3 μέρες αφού μάθημα έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, για να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, ή τουλάχιστον θα έπρεπε τα παιδιά να φεύγουν στις 10:00. Το θέμα το αναδεικνύουμε εδώ και 15 χρόνια με πολλούς και διάφορους τρόπους, χωρίς ουσιαστική συμπαράσταση της κοινωνίας, η οποία θεωρεί λογικό και ορθό να υπάρχει κλιματισμός στην Κύπρο παντού, εκτός από τα δημόσια σχολεία!!!!!
Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα στις αίθουσες διδασκαλίας:

1η εικόνα από Δημοτικό Σχολείο στην Αγλαντζιά, στις 08:50. 32 βαθμοί σε τάξη με δύο ατομικά ανεμιστηράκια αναμμένα και χωρίς μαθητές και εκπαιδευτικό.
2η εικόνα από Δημοτικό Σχολείο στον Στρόβολο στις 9:55. 36 βαθμοί χωρίς μαθητές και εκπαιδευτικό με 2 ανοιχτά ανεμιστηράκια.
3η εικόνα τάξη με 2 τέτοια ανεμιστηράκια.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Στις 12:00 θα ακολουθήσει μέτρηση σε Δημοτικό Σχολείο στα Λατσιά».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More