Θλίψη στο Ριζοκάρπασο– Απεβίωσε η εγκλωβισμένη εκπαιδευτικός Γιαννούλα Λαζαρίδου Βασιλείου
Πένθος στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασοκαι την ευρύτερη περιοχή για τον θάνατο της Γιαννούλας Λαζαρίδου Βασιλείου.
Η εγκλωβισμένη εκπαιδευτικός απεβίωσε στις 17 Μαίου, σε ηλικία 88 ετών στο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε διακομισθεί από το Ριζοκάρπασο, μετά την περιπέτεια της υγείας της.
Όπως αναφέρουν τα Κοινοτικά Συμβούλια Ριζοκαρπάσου, «το πέρασμά της από τον κόσμο της εκπαίδευσης και ειδικότερα των εκπαιδευτηρίων Ριζοκαρπάσου, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μεγάλης οικογένειας των δασκάλων. Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς τότε το κενό που αφήνει ο θάνατός της είναι τεράστιο. Δεν υπήρξε μόνο μια εξαιρετική δασκάλα, υπήρξε μια σπουδαία παιδαγωγός. Επιτυχημένη σε όλους τους τομείς της ζωής: άνθρωπος, δασκάλα, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά».
Η εκλειπούσα με ευλάβεια υπηρέτησε στη Δημοτική Εκπαίδευση στα δύσκολα χρόνια του εγκλωβισμού από το βαθμό της δασκάλας, βοηθού διευθύντριας και διευθύντριας όπου το 1996 αφυπηρέτησε. Τιμής ένεκεν το Υπουργείο Παιδείας της έδωσε τον τίτλο της Επιθεωρήτριας Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως ένδειξη εκτίμησης για την πολύτιμη προσφορά της στην εκπαίδευση. Έθεσε τις διδακτικές της ικανότητες σε δεινή δοκιμασία. Εξυπηρέτησε τους πάντες, οι αξίες και οι γνώσεις που την διέκριναν αποτέλεσαν για κάθε εγκλωβισμένο παιδί του Ριζοκαρπάσου πολύτιμη παρακαταθήκη.
«Το χώμα του Ριζοκαρπάσου που θα σε σκεπάσει, να είναι ελαφρύ. Καλό ταξίδι στο ΦΩΣ, Καλό Παράδεισο! Τα Κοινοτικά Συμβούλια Αγίας Τριάδας, Ανάβρυσης και Λεκού, η Σχολική Εφορεία Ριζοκαρπάσου και ο κάθε Ριζοκαρπασίτης εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύζυγο της Βασίλη, τα παιδιά της Σμαράγδα, Μαρια, Φώτη, Πολύβιο Νίκο και στα εγγόνια της».
Το άρθρο Θλίψη στο Ριζοκάρπασο. Απεβίωσε η εγκλωβισμένη εκπαιδευτικός Γιαννούλα Λαζαρίδου Βασιλείου εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.
Πηγή: Cyprus Times