Home » Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

by FarosTv
0 comment

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, ήρθε η ώρα να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Τελετή Παράδοσης θα αρχίσει σήμερα, στις 18.30, στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής θα είναι ο Νίκος Αλιάγας.

Το Ολυμπιακό Φως θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Tony Estanguet, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα – έναρξη 18:30:

Πολιτιστικό – αθλητικό δρώμενο Ελλάδας “Wolves Team | Gymnastics Club” (Xορογραφία Ολυμπία Δραγούνη, με συμμετοχή 60 χορευτών).

Πολιτιστικό – αθλητικό δρώμενο Γαλλίας “Danse des Jeux by Mourad Merzouki” με συμμετοχή 150 μαθητών από ΕλληνόΓαλλικό Σχολείο « ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ» και “The Olympic Cypher” του Ηλία Χατζηγεωργίου με συμμετοχή 6 χορευτών και ενός μουσικού.

Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας (Τον Ολυμπιακό ύμνο ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο Κόρες “CHORES” συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ).

Εθνικός Ύμνος Γαλλίας – Έπαρση Σημαίας Γαλλίας.

Εθνικός Ύμνος Ελλάδας – Έπαρση Σημαίας Ελλάδας.

Οι εθνικοί ύμνοι ερμηνεύονται από τη Νάνα Μούσχουρη με συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Είσοδος Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, Ιερειών και Κούρων.

Είσοδος Ολυμπιακής Φλόγας – Λαμπαδηδρομία εντός Σταδίου.

Αφή Βωμού (Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της ομάδας Πόλο Ιωάννης Φουντούλης θα ανάψει τον βωμό συνοδεία της Εθνικής Ομάδας)

Χορογραφία Ιερειών και Κούρων (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Ερμηνεία: Τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Προέδρου Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, και μέλους της ΔΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Χαιρετισμός Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024», Tony Estanguet.

Αφή Δάδας από την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά.

Παράδοση της Δάδας από την Πρωθιέρεια στον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Προέδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Προέδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024», Tony Estanguet.

Αποχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας (Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου,

Ερμηνεία: Υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη).

Χιλιάδες Έλληνες υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην προτελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας

Στο μεταξύ, στην Κόρινθο έφτασε το βράδυ της Πέμπτης η Ολυμπιακή Φλόγα για το Παρίσι 2024, στην 10η και προτελευταία μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Σύμφωνα με την ΕΟΕ, το βωμό στην παραλία της Κορίνθου δίπλα στο άγαλμα του Πήγασου άναψε ο Olympian της κολύμβησης και μέλος της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα χιλιάδων συμπολιτών του που είχαν βγει στους δρόμους της Κορίνθου.

Παρόμοια εντυπωσιακή υποδοχή γνώρισε η Ολυμπιακή Φλόγα και στην Πάτρα, όπου το βωμό στο νέο Δημαρχείο στο Αρσάκειο, άναψε ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Χριστόδουλος Κολόμβος.

Η Λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε με την πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου να παίρνει τη Φλόγα και να τη μεταλαμπαδεύει στους επόμενους Λαμπαδηδρόμους, μέχρι να φτάσει συμβολικά στο σπίτι του Κωστή Παλαμά.

Η Πολυφωνική Χορωδία ερμήνευσε τους Εθνικούς και τον Ολυμπιακό Ύμνο ενώ στη λαμπρή εκδήλωση συμμετείχαν και παιδιά ελληνογαλλικών σχολείων για να τιμήσουν τον Εθνικό ποιητή που έχει γράψει τον Ολυμπιακό ύμνο.

Τελευταίος σταθμός στην Πάτρα ήταν το Πανεπιστήμιο, όπου και εκεί συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου για να δει το κορυφαίο Ολυμπιακό σύμβολο.

Η Λαμπαδηδρομία στη 10η μέρα ξεκίνησε από την Κέρκυρα και συνεχίστηκε στο Μεσολόγγι και στον Κήπο των Ηρώων , όπου Λαμπαδηδρόμος ήταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Αλιάγας.

Τελετή έγινε και στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» με τον θρύλο του μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη να ανάβει το βωμό.

Σήμερα σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην αποστολή της Γαλλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.