Saturday, July 27, 2024
Home » Ετήσια συνεστίαση των ναυαγοσωστών Πάφου

Ετήσια συνεστίαση των ναυαγοσωστών Πάφου

0 comment

Ετήσια συνεστίαση των ναυαγοσωστών Πάφου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση των επαγγελματιών ναυαγοσωστών της Πάφου στην Κισσόνεργα.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Φυτιρής, ο εμπνευστής και σχεδιαστής του εθνικού σχεδίου «Σαλαμίς», μέγας αρωγός της ναυαγοσωστικής, αφού με την εφαρμογή του Σχεδίου Σαλαμίς το 2018 οι Ναυαγοσωστικοί πύργοι στελεχώνονται με δύο ναυαγοσώστες αντί ενός, τόσο για την ασφάλεια των λουομένων, όσο και των ναυαγοσωστών.

Στην συνεστίαση τιμήθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, για την πολύχρονη και πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στους ναυαγοσώστες παγκύπρια. Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος ο οποίος αντιλαμβάνεται όσο λίγοι τι σημαίνει η ανθρώπινη ζωή και τι εστί το λειτούργημα του ναυαγοσώστη. Ακόμη τιμήθηκε ο Γλαύκος Καριόλου, πρώην λειτουργός του ΚΟΤ και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής (ΚΟΝ), και πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Ο Ματθαίος Ματθαίου, εκπρόσωπος των Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Πάφου, ανέφερε σε χαιρετισμό του ότι η συνεστίαση αυτή αποτελεί το έναυσμα για σύσφιξη των σχέσεων των ναυαγοσωστών της Πάφου και παγκύπρια. Σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυαγοσωστική είναι αρκετά και σοβαρά και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Η σύσταση της υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών θα δώσει την λύση σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν παγκύπρια τους ναυαγοσώστες, τόνισε.

Ο κ. Ματθαίου ανέφερε ακόμη ότι η επαρχία Πάφου αποτελεί πόλο έλξης και χειμερινού τουρισμού και σε συνάρτηση με τους ήπιους χειμώνες των τελευταίων ετών η τουριστική περίοδος αρχίζει ουσιαστικά από την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Οπότε επιβάλλεται, τόνισε, να αυξηθούν οι μόνιμοι ναυαγοσώστες οι οποίοι την στιγμή αυτή είναι τρείς στο σύνολο για την επαρχία της Πάφου, αλλά και οι υπόλοιποι ναυαγοσώστες να απασχολούνται για 10 μήνες.

Οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία των χειμερινών κολυμβητών, και την πρόεδρο τους, Ανθούλα Χαραλάμπους, για την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά τους.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More