Saturday, July 27, 2024
Home » Επιστημονική διάκριση με γυναικεία υπογραφή από την Κύπρο: Νέα επιτυχία για την Ξένια Λοιζίδου

Επιστημονική διάκριση με γυναικεία υπογραφή από την Κύπρο: Νέα επιτυχία για την Ξένια Λοιζίδου

0 comment

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Δρ. Ξένια Ι. Λοϊζίδου, συνιδρύτρια και Διευθύντρια της εταιρείας Διεθνών Συμβούλων – Ερευνητών ISOTECH ltd, η οποία εξελέγη ως μέλος της Εξωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πανεπιστημίων EU Conexus. Για την έκβαση αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επιδραστική ηγεσία και η πολύχρονη εμπειρία της Πολιτικού Μηχανικού και Ακτομηχανικού, η οποία μεγάλωσε στην Πάφο.

Το EU-CONEXUS European University for Smart Urban Coastal Sustainability αναδεικνύεται ως μια συμμαχία μεταξύ εννέα πανεπιστημίων από εννέα χώρες, τα οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να εξάγουν την επιστήμη, τη γνώση και την καινοτομία σε έναν κόμβο αριστείας στην Έξυπνη Αστική Παράκτια Βιωσιμότητα (Smart Urban Coastal Sustainability), φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν μια νέα γενιά ευρωπαίων πολιτών.

Στην καρδιά του EU-CONEXUS βρίσκεται η Εξωτερική Συμβουλευτική Επιτροπή, με τη Δρ. Ξένια Ι. Λοϊζίδου να συνεισφέρει σημαντικά στο έργο της. Το συμβούλιο αυτό είναι αρμόδιο για τον έλεγχο γενικών εκθέσεων προόδου, την έκδοση στρατηγικών συστάσεων και την παροχή καθοδήγησης στα εννέα πανεπιστήμια, στα οποία φοιτούν περίπου 70,000 φοιτητές και εργάζονται περισσότεροι από 8,000 έγκριτοι ερευνητές.

Το EU-CONEXUS διεξήγαγε στις 15 Νοεμβρίου 2023 Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Ροστόκ στην Γερμανία, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επισημότητα η ανακύρηξη του Συμβουλίου. Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν διοικητικά και συντονιστικά όργανα, ακαδημαϊκά συμβούλια, συμβούλια φοιτητών και εξωτερικοί συνεργάτες. Την Δρ Λοϊζίδου πρότεινε το Πανεπιστήμιο Frederick, το οποίο ανήκει στο Δίκτυο των εννέα Πανεπιστημίων.

xenia1

Πηγή: pafosnet.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More