Saturday, July 27, 2024
Home » Επιμορφώσεις λειτουργών Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας από σχολικούς ψυχολόγους ΗΠΑ

Επιμορφώσεις λειτουργών Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας από σχολικούς ψυχολόγους ΗΠΑ

0 comment

Θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες ερευνητικά δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης σχολικών ψυχολόγων

Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) συνεχίζει τις επιμορφώσεις των λειτουργών της, στη διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου, με νέα εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί από 3 μέχρι 6 Ιουνίου στη Λάρνακα, από την Εθνική Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών (NASP – National Association of School Psychologists) και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες ερευνητικά δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης σχολικών ψυχολόγων σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στο σχολείο και παροχής Πρώτων Ψυχολογικών Βοηθειών.

Όπως αναφέρει στο Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση, το μοντέλο PREPaRE Model-Prevention, Preparedness, Response, and Recovery που θα χρησιμοποιηθεί, παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ και την Εσωτερική Ασφάλεια των ΗΠΑ και περιγράφει θέματα που αφορούν πρόληψη, προστασία, μετριασμό της έντασης του γεγονότος, ανταπόκριση/διαχείριση κρίσεων και ανάκαμψη από το τραυματικό γεγονός.

Σε επικοινωνία με τον οργανισμό NASP που έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα, η εκπαίδευση στην Κύπρο πρόκειται να διεξαχθεί από τους εγκεκριμένους εκπαιδευτές και συν δημιουργούς του υλικού PREPaRE , Dr. Melissa Reeves και Dr. Stephen Brock, προσθέτει το Υπουργείο.

Συμπληρώνει ότι τα σχολεία σε παγκύπρια βάση είναι ενημερωμένα για θέματα κρίσεων και έχουν στη διάθεση τους συγκεκριμένο οδηγό διαχείρισης κρίσεων (από την ΥΕΨ) για να είναι προετοιμασμένα πριν η κρίση κτυπήσει.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More