Saturday, July 27, 2024
Home » Επίθεση Volt κατά Σαββίδη-Αγγελίδη: Eπιτακτική ανάγκη για ανακριτικές εξουσίες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς

Επίθεση Volt κατά Σαββίδη-Αγγελίδη: Eπιτακτική ανάγκη για ανακριτικές εξουσίες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς

0 comment

«Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ακυρώνουν την Αρχή Κατά της Διαφθοράς»

Επιτακτική ανάγκη να να προχωρήσει η εξέταση της πρότασης Νόμου Ατταλίδου/Θεοπέμπτου ώστε να αποκτήσει η Αρχή Κατά της Διαφθοράς ανακριτικές εξουσίες, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Volt μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη ποινική δίωξη του Αξιωματικού της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτού.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη ποινική δίωξη του Αξιωματικού της Αστυνομίας Μ. Κατσουνωτού, αγνοώντας επιδεικτικά την εισήγηση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, στην ουσία ακυρώνει τον ίδιο τον θεσμικό ρόλο της Αρχής.

  • Η αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «όχι» Γενικού Εισαγγελέα σε δίωξη Κατσουνωτού

«Μετά και την εξέλιξη αυτή, για το Volt είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, να προχωρήσει η εξέταση της πρότασης Νόμου Ατταλίδου/Θεοπέμπτου ώστε να αποκτήσει η Αρχή ανακριτικές εξουσίες».

Ως Volt, προσθέτει, εκφράζουμε τη στήριξή μας προς τον ίδιο τον Θεσμό, τον ρόλο και την αποστολή της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως, ο Γενικός Εισαγγελέας δυστυχώς, με αποφάσεις του υποσκάπτει τον ζωτικής σημασίας θεσμό που εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στον τόπο μας και τον οδηγεί στην απαξίωση και την ανυποληψία στα μάτια των πολιτών».

Επισημαίνει ότι η χθεσινή απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως αντί να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ενδεχομένως να το πλήττει ανεπανόρθωτα. Είναι για αυτόν τον λόγο, σημειώνει, που το Volt με δημόσια τοποθέτησή του ζήτησε εδώ και μήνες την παραίτηση του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, καθώς η παρουσία τους στον νευραλγικό αυτό θεσμό, αποτελεί από μόνη της μία τεράστια σύγκρουση συμφέροντος που βραχυκυκλώνει την ίδια την λειτουργία του.

Τέλος υπενθυμίζει ότι η Βουλεύτρια και Συμπρόεδρος του Volt Αλεξάνδρα Ατταλίδου, όταν το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Αρχής βρισκόταν ενώπιον της Βουλής επέμενε να της δοθούν ανακριτικές εξουσίες. «Δυστυχώς η εισήγηση της απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής γι αυτό και καταψήφισε το νομοσχέδιο. Προς διόρθωση αυτής της αδυναμίας η Αλεξάνδρα Ατταλίδου και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου έχουν υποβάλει τον Σεπτέμβριο 2022, πρόταση νόμου για να δώσουν ανακριτικές εξουσίες στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More