Saturday, July 27, 2024
Home » Από τα γήπεδα στα θρανία – Η διοργάνωση Euro κάτω των 17 ετών συμπίπτει με τις εξετάσεις

Από τα γήπεδα στα θρανία – Η διοργάνωση Euro κάτω των 17 ετών συμπίπτει με τις εξετάσεις

0 comment

Από τα γήπεδα στα θρανία – Η διοργάνωση Euro κάτω των 17 ετών συμπίπτει με τις εξετάσεις

Τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν τελικά να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στις προαγωγικές τους εξετάσεις στο σχολείο, αλλά και στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Κύπρο, ψάχνουν μαθητές κυρίως της Β’ Λυκείου.

Μαζί τους και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο φαίνεται να έχει όλη την καλή διάθεση για να βρεθεί η λύση και να μην θυσιάσουν οι μαθητές μία από τις δύο τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, το θέμα αυτό αφορά γύρω στους 25 με 28 μαθητές, οι οποίοι είναι και ποδοσφαιριστές. Την ίδια περίοδο με τις εξετάσεις του σχολείου τους, θα πρέπει να συμμετάσχουν και στην τελική φάση του EURO κάτω των 17 ετών, ένα ιδιαίτερα σπουδαίο γεγονός που εδώ και αρκετό καιρό οργανώνεται από την ΚΟΠ και αρμόδιο τμήμα της UEFA.

Στο κορυφαίο αυτό ποδοσφαιρικό τουρνουά – που στο εξωτερικό χαρακτηρίζεται και ως «η διοργάνωση των Ανερχόμενων Αστέρων» – συμμετέχει και η χώρα μας με αρκετά παιδιά να περιμένουν πώς και πώς τη στιγμή των αγώνων. Ταυτόχρονα όμως έχουν και τις τελικές εξετάσεις του σχολείου, οι οποίες είναι υποχρεωτικές, κάτι το οποίο αναμένεται να ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο.

Στο μεταξύ, χθες άνοιξε η αυλαία των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων σε Λύκεια και Τεχνικές με τη διαδικασία να κυλά ομαλά χωρίς προβλήματα. Η αρχή έγινε με την εξέταση των μαθητών της Β’ Λυκείου στα μαθήματα της Φυσικής, των Οικονομικών και της Θεατρολογίας, των μαθητών της Γ’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών στα Νέα Ελληνικά και των μαθητών της Β’ τάξης Τεχνικών Σχολών σε μαθήματα Φυσικής και Αγγλικών.

Αναφορικά με την πρώτη μέρα των εξετάσεων, ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Στέλιος Θεοφίλου επεσήμανε ότι αυτή άρχισε και ολοκληρώθηκε πολύ καλά καθώς επίσης και η διαδικασία συγκέντρωσης των γραπτών στα συντονιστικά σχολεία. Ακολουθεί τώρα η διαδικασία διόρθωσης των εξεταστικών δοκιμίων σε κάθε μάθημα που θα εξετάζεται.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More