Saturday, July 27, 2024
Home » Απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις την παραμονή και την ημέρα των εκλογών

Απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις την παραμονή και την ημέρα των εκλογών

0 comment

Απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις την παραμονή και την ημέρα των εκλογών

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, και την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, εξαιρουμένων των ανακοινώσεων ή ειδήσεων που μεταδίδονται από τον Γενικό Έφορο Εκλογών ή με εξουσιοδότησή του.

Τονίζεται σχετικά ότι απαγορεύονται επίσης οι δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων για οποιαδήποτε θέματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έναν χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή και στις δύο ποινές μαζί.

Επισημαίνεται ότι, οι εφημερίδες που κυκλοφορούν την παραμονή των Εκλογών, μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης ημέρας.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More