Saturday, July 27, 2024
Home » Ανάκληση Σχεδίου Χρήσης παραλίας στην Αργάκα

Ανάκληση Σχεδίου Χρήσης παραλίας στην Αργάκα

0 comment

Ανάκληση Σχεδίου Χρήσης παραλίας στην Αργάκα

Στην τελευταία συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών (ΚΕΠ) στις 28 Μαΐου 2024 λήφθηκε η απόφαση για ανάκληση του Σχεδίου Χρήσης της οργανωμένης παραλίας στην Αργάκα, για το λόγο ότι παραβιάζεται πολύ σημαντικός όρος, υπό την αυστηρή αίρεση του οποίου εγκρίθηκε το σχετικό Σχέδιο Χρήσης της εν λόγω παραλίας.

Σημειώνεται ότι η παραλία αυτή βρίσκεται εντός της περιοχήςNatura 2000 «Πόλις-Γιαλιά» που ο κύριος στόχος διατήρησης καιπροστασίας της είναι οι θαλάσσιες χελώνες.

Η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών από τη προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο του 2023, περίοδο αναπαραγωγής των χελώνων, είχε λάβει καταγγελία από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, το αρμόδιο τμήμα για το πρόγραμμα προστασίας των θαλάσσιων χελώνων, ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών του, διαπιστώθηκε ότι παραβιάζεται ο όρος που αναφέρει ότι «κατά τη περίοδο ωοτοκίας των χελώνων, 1η Μαΐου με 30 Σεπτεμβρίου, όλα τα κρεβατάκια θάλασσας πρέπει να απομακρύνονται από τη δύση μέχρι την ανατολή του ήλιου».

Η ΚΕΠ άμεσα, ζήτησε από την αρμόδια Τοπική Αρχή να προβεί στις δέουσες ενέργειες και να πληροφορήσει γραπτώς τη ΚΕΠ ενώ σε διαφορετική περίπτωσηη ΚΕΠ, θα αναγκαστεί να ανακαλέσει άμεσα το εν λόγω Σχέδιο Χρήσης της Παραλίας με σκοπό τη διαφύλαξη της ωοτοκίας των χελώνων.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More