Saturday, July 27, 2024
Home » Αγώνας δρόμου για να κατέβουν οι προεκλογικές αφίσες (εικόνες)

Αγώνας δρόμου για να κατέβουν οι προεκλογικές αφίσες (εικόνες)

0 comment

Αγώνας δρόμου για να κατέβουν οι προεκλογικές αφίσες (εικόνες)

Άρχισε από τα ξημερώματα της Παρασκευής η αποκαθήλωση των διαφημιστικών πινακίδων, πανό και αφισών που είχαν αναρτηθεί σε δρόμους, στον αυτοκινητόδρομο αλλά και σε κεντρικά σημεία των πόλεων των υποψήφιων Ευρωβουλευτών, των υποψήφιων για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, των Δημάρχων αλλά και των εκατοντάδων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Η προεκλογική περίοδος λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024 και σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, και την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές. Επίσης, απαγορεύεται η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έναν χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή και στις δύο ποινές μαζί.

Στη Λεμεσό τα συνεργεία έπιασαν δουλεία από τα ξημερώματα σε μια προσπάθεια οι πινακίδες και τα πανό να κατέβουν όσο πιο νωρίς γίνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της επέλασης του καύσωνα, που κάνει τη δουλεία των ταμπελογράφων ακόμη πιο δύσκολη. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες αναρτημένες αφίσες και πανό σχεδόν σε όλη την πόλη.

Το philenews βρέθηκε στο κατέβασμα διαφημιστικών πινακίδων κοντά στο κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας αλλά και σε εκλογικό επιτελείο υποψήφιου,με τους ταμπελογράφους να επιστρατεύουν ακόμη και τηλεσκοπικό ανυψωτικό μηχάνημα.

Δείτε βίντεο από την αποκαθήλωση τους:

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More