Saturday, July 27, 2024
Home » Ένα κλικ πριν την απεργία οι γιατροί του Δημοσίου

Ένα κλικ πριν την απεργία οι γιατροί του Δημοσίου

0 comment

Ένα κλικ πριν την απεργία οι γιατροί του Δημοσίου

Επικίνδυνα ανεβαίνουν οι τόνοι στον διάλογο μεταξύ συντεχνιών και Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας που αφορά τον καθορισμό των οικονομικών κινήτρων που ο Οργανισμός παραχωρεί στους γιατρούς κάθε μήνα (επιπρόσθετα του βασικού τους μισθού) στη βάση των εσόδων του από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, κατά την τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, οι συντεχνίες, οι οποίες μάλλον ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο τα έσοδα του ΟΚΥπΥ, προειδοποίησαν ξεκάθαρα με απεργιακές κινητοποιήσεις ωστόσο κάποιες παρεμβάσεις απέτρεψαν, προς το παρόν, τις όποιες επίσημες εξαγγελίες.

Ο διάλογος μεταξύ συντεχνιών και ΟΚΥπΥ για το συγκεκριμένο ζήτημα άρχισε πριν από δύο περίπου μήνες, χωρίς ωστόσο να οδηγήσει στην επίτευξη κάποιας συμφωνίας αφού οι δύο πλευρές διαβάζουν με διαφορετικό τρόπο τους αριθμούς και τα κονδύλια από τα έσοδα του Οργανισμού, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του ύψους των οικονομικών κινήτρων που λαμβάνουν οι γιατροί. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις θέσεις για αυτό και δεν αποκλείεται στην όλη υπόθεση να εμπλακεί, πέραν από την Διεύθυνση, και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την προηγούμενη διαπραγμάτευση συντεχνιών και ΟΚΥπΥ για τα οικονομικά κίνητρα των γιατρών οι συντεχνίες είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις αφού και τότε υπήρχαν διαφωνίες ως προς το ύψος του κονδυλίου που ο Οργανισμός θα παραχωρούσε στους γιατρούς. Η συνέχεια πρέπει να αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, αφού στο παρασκήνιο, όπως πληροφορούμαστε βρίσκονται σε εξέλιξη, κάποιες ανεπίσημες διαβουλεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΚΥπΥ βρίσκεται σε διάλογο, υπό την προειδοποίηση για λήψη μέτρων, και με τις συντεχνίες των νοσηλευτών οι οποίες απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού υποστηρίζοντας ότι τα τμήματα και κλινικών των κρατικών νοσηλευτηρίων είναι υποστελεχωμένα.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More