Saturday, July 27, 2024
Home » Στα σπίτια τους έμειναν οι Κύπριοι φέτος το Πάσχα – Δύσκολη χρονιά για την τουριστική βιομηχανία του τόπου

Στα σπίτια τους έμειναν οι Κύπριοι φέτος το Πάσχα – Δύσκολη χρονιά για την τουριστική βιομηχανία του τόπου

0 comment

Στα σπίτια τους έμειναν οι Κύπριοι φέτος το Πάσχα – Δύσκολη χρονιά για την τουριστική βιομηχανία του τόπου

Της Έλενας Γεωργίου

Οικογενειακά στο σπίτι επέλεξαν να περάσουν το φετινό Πάσχα οι Κύπριοι, με τα ξενοδοχεία και τα κέντρα εστίασης να είναι μισοάδεια. Η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθότι οι προκλήσεις, τόσο στην οικονομία όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο αυξάνονται συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision…

Ευρωλίγκα: Έλιωσε στο «καυτό» ΟΑΚΑ τη Μακάμπι και επέστρεψε εκεί…

Το μεγαλύτερο σοκ στο CL: O ΑΠΟΕΛ και η διαφορά…

Δύσκολη και γεμάτη ακόμα περισσότερες προκλήσεις η φετινή χρονιά για την τουριστική βιομηχανία του τόπου, η οποία καλείται να αποδείξει εκ νέου την ανθεκτικότητα της εν μέσω ακρίβειας σε συνδυασμό με τον πολύμηνο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία άρχισαν και πάλι να αποκτούν ζωή, ειδικότερα κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εντούτοις, η κίνηση είναι σαφώς μειωμένη, με τους αρμοδίους να ελπίζουν πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το “μουδιασμένο” ενδιαφέρον θα αυξηθεί και πάλι.

«Οι πληρότητες του τριημέρου κυρίως κινήθηκαν γύρω στο 50% οι μέσες πληρότητες, βέβαια οι μέσες πληρότητες του μήνα είναι ελαφρώς πιο κάτω, παρόλα αυτά υπήρχε αρκετή κινητικότητα και στα ορεινά. Υπάρχει αυτή τη στιγμή επιβράδυνση στις κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο. Στόχος, εν μέσω προκλήσεων, αποτελούν οι περσινές επιδόσεις. Οι περσινές μας επιδόσεις ήταν πολύ κοντά σε αυτές της χρονιάς ρεκόρ του 2019, και όσον αφορά τα έσοδα, ήταν πιο ψηλά, γύρω στο 9%. Αυτό φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το πετύχουμε φέτος, όχι ακατόρθωτο. Οι τιμές είναι σε πολύ συγκαταβατικά επίπεδα. Οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος από τα αυξημένα κόστη», δήλωσε ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

«Μουδιασμένη» κίνηση
Μειωμένη, εξάλλου, υπήρξε και η κίνηση στα κέντρα εστίασης και αναψυχής το Πάσχα.
«Ο κόσμος προτίμησε τις οικογένειες του, τα χωριά του για να ζήσει παραδοσιακά αυτό το Πάσχα. Φαίνεται ότι η κίνηση στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης ήταν μειωμένη, διακινήθηκε γύρω στο 50%. Με τους αρμοδίους να ελπίζουν πως τα κέντρα εστίασης και αναψυχής θα ζωντανέψουν ξανά, με την έναρξη και επίσημα της θερινής τουριστικής περιόδου», είπε ο Νεόφυτος Θρασυβούλου, Πρόεδρος του ΟΣΙΚΑ.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More