Saturday, July 27, 2024
Home » Ερχεται η Λευκή Βίβλος για τα λιμάνια

Ερχεται η Λευκή Βίβλος για τα λιμάνια

0 comment

Σύντομα θα βγει σε διαβούλευση η Λευκή Βίβλος για τη λιμενική βιομηχανία, που αφορά τον λιμενικό σχεδιασμό, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων (ΕΛΙΜΕ) Ευάγγελος Κυριαζόπουλος στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος. Παράλληλα συζήτηση έγινε για την αναμόρφωση του Οργανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να λειτουργεί με περισσότερο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, την πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, η οποία συνδυάζεται άμεσα με τις πράσινες υποδομές που προγραμματίζουν τα λιμάνια, τα θέματα ασφαλείας των λιμένων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ε. Κυριαζόπουλος βράβευσε τον πρόεδρο της ΕΛΙΜΕ Αθανάσιο Λιάγκο για τη διαχρονική προσφορά στον λιμενικό κλάδο τόσο από τη θέση του προέδρου της Ενωσης όσο και από τις προηγούμενες διοικητικές θέσεις του στα λιμάνια της χώρας και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος να γίνει «πράσινη» η κρουαζιέρα

Πώς θα γίνει πράξη η φιλοδοξία για καθαρές μηδενικές εκπομπές και η σημασία της οργανωμένης τουριστικής ανάπτυξης και διαχείρισης στους προορισμούς κρουαζιέρας είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στη Γένοβα στις 11-14 Μαρτίου και διοργανώνεται από τη Διεθνή Ενωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). Η Σύνοδος Κορυφής θα περιλαμβάνει συζητήσεις μεταξύ CEO σε πάνελ επίσης για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, τις πρακτικές βιώσιμου τουρισμού, την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού και την επένδυση στις δεξιότητες των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, φέτος, η Εβδομάδα Κρουαζιέρας της CLIA περιλαμβάνει την πρώτη στο είδος της Εκθεση Καινοτομίας, ένα νέο φόρουμ όπου περισσότεροι από 100 εκθέτες θα παρουσιάσουν λύσεις και προϊόντα από όλη την Ευρώπη.

Ανανέωση στόλου

Στρατηγική προτεραιότητα για το 2023 για τη διοίκηση της United Maritime αποτέλεσε η εκ νέου ανάπτυξη του στόλου της μετά τις κερδοφόρες πωλήσεις των δεξαμενόπλοιών της, δήλωσε ο Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Η συνολική επένδυση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ανήλθε στα 144 εκατ. δολάρια, οδηγώντας στην απόκτηση επτά πλοίων και συγκεκριμένα δύο Capesize, δύο Kamsarmax και τριών Panamax.

Σήμερα η εταιρεία ελέγχει έναν στόλο από εννέα πλοία. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 η United πραγματοποίησε καθαρό κύκλο εργασιών ύψους 11,6 εκατ. δολαρίων έναντι 14,9 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More