Home » Αύξηση κερδών και αξιολόγηση νέων στρατηγικών επιλογών

Αύξηση κερδών και αξιολόγηση νέων στρατηγικών επιλογών

by FarosTv
0 comment

Την πρόθεσή της για εισαγωγή των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών εκφράζει η Mytilineos, η οποία ανακοίνωσε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για το α’ τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία τονίζει πως αποφάσισε να δρομολογήσει το dual listing, στοχεύοντας στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της και στη διεύρυνση της επενδυτικής της βάσης σε συνέχεια της επέκτασης του γεωγραφικού της αποτυπώματος και στις πέντε ηπείρους. Ταυτόχρονα, παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995.

«Εχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η Mytilineos Energy & Metals έχει ξεκινήσει μια ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της. Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), τη βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure)» σημειώνει.

H Mytilineos «δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στo πλαίσιo ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Mytilineos έχει επιτύχει έναν σημαντικό μετασχηματισμό στη διάρκεια των τελευταίων ετών, που αναδεικνύεται και μέσω των εσόδων και της κερδοφορίας που αυξήθηκαν πλέον σε επίπεδα μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας. H Mytilineos επιδιώκει να ενδυναμώσει περαιτέρω το ήδη ευρύ διεθνές βεληνεκές της καθώς και την ήδη δυνατή εγχώρια θέση της».

Αναπτυξιακή τροχιά

Η εν λόγω αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι η Mytilineos θα διατηρήσει την αναπτυξιακή της τροχιά, παραμένοντας πλήρως ευθυγραμμισμένη, σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, με το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της όραμα, μεγιστοποιώντας παράλληλα την αξία που δημιουργείται για τους μετόχους.

Στο μεταξύ, σε συνέχεια των ιστορικά υψηλών επιδόσεων του 2023, η Mytilineos παραμένει σταθερά σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, όπως καταδεικνύεται από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Μοχλός ανάπτυξης παραμένει το επιχειρηματικό μοντέλο που χαρακτηρίζει τη Mytilineos, το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βασίζεται στις πανίσχυρες συνέργειες που απορρέουν από τη συνύπαρξη των κλάδων Ενέργειας και Μεταλλουργίας, αλλά και την ικανότητα – όπως επισημαίνεται – να υλοποιεί επενδύσεις υψηλής απόδοσης, διατηρώντας παράλληλα τη μόχλευση και το επιχειρηματικό ρίσκο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Ομιλος ανακοίνωσε 10% αύξηση στα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας που ανήλθαν σε 158 εκατ. ευρώ έναντι 143 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2023. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,141 ευρώ, αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η επίδοση ρεκόρ επετεύχθη με οδηγό τις ΑΠΕ, συνεπικουρούμενη τόσο από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έχει ενισχυθεί από τη λειτουργία της νέας μονάδας 826 MW, όσο και από τις σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κλάδου Μεταλλουργίας.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.