Saturday, July 27, 2024
Home » Αρχή κατά της Διαφθοράς: Προσχέδιο πορίσματος για Βοηθό Γεν. Εισαγγελέα

Αρχή κατά της Διαφθοράς: Προσχέδιο πορίσματος για Βοηθό Γεν. Εισαγγελέα

0 comment

Αρχή κατά της Διαφθοράς: Προσχέδιο πορίσματος για Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα

Στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς βρίσκεται από προχθές Δευτέρα το πρώτο προσχέδιο πορίσματος που αφορά καταγγελία για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.
Στον τελευταίο καταλογίζεται ότι υπό την ιδιότητά του ως δεύτερος τη τάξει στην Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ανέστειλε την ποινική δίωξη σε βάρος τριών προσώπων, τα οποία είχε εκπροσωπήσει παλιότερα όταν ασκούσε τη δικηγορία, δηλαδή, πριν να αναλάβει καθήκοντα στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρώτο προσχέδιο πορίσματος που απέστειλαν οι Βρετανοί ερευνητές περιλαμβάνεται το μαρτυρικό υλικό που έλαβαν και τα ευρήματα τους για το ένα εκ των τριών πρόσωπο για το οποίο o κ. Αγγελίδης εξέτασε το θέμα της ποινικής τους δίωξης.

Εντός των αμέσως επόμενων 24ωρων οι λειτουργοί επιθεώρησης από τη Βρετανία, Τζορτζ Καμπανέλλα και Τανβίρ Κουρεσί, θα αποστείλουν ακόμη δυο προσχέδια πορίσματος που αφορούν τα άλλα δυο πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονταν στις σχετικές καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Οι προαναφερθέντες εμπειρογνώμονες αναμένεται να στείλουν προσεχώς και τη γνωμάτευση που τους ζητήθηκε για το τι εστί κατάχρηση εξουσίας.

Τα προσχέδια και η γνωμάτευση θα εξεταστούν και θα προκύψει το τελικό πόρισμα, για το οποίο θα υπάρξει ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Όπως γίνεται αντιληπτό κι από τις πιο πάνω εξελίξεις η πρώτη μεγάλη έρευνα του εν λόγω σώματος, είναι στα τελειώματά της.

Υπενθυμίζεται ότι το ζητούμενο με βάση τους όρους εντολής των ξένων ερευνητών ήταν να εξεταστεί κατά πόσον υπήρξε ασυμβίβαστο στην περίπτωση του Σάββα Αγγελίδη και αν προκύπτει κατάχρηση εξουσίας. Αν, δηλαδή, ο κ. Αγγελίδης από τη στιγμή που εκπροσωπούσε ως νομικός παλιότερα τα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα, έπρεπε να χειριστεί υποθέσεις τους μετέπειτα ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά από καταγγελίες που έγιναν προς την Ελεγκτική Υπηρεσία και οι οποίες προωθήθηκαν στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. Πρόκειται για δύο υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι οι πραγματογνώμονες από το Λονδίνο, βρέθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην Κύπρο και έλαβαν μαρτυρίες από πέραν των 10 προσώπων.

Ανάμεσά τους ήταν αξιωματούχοι του κράτους, όπως ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Είχε ληφθεί, επίσης, μαρτυρία από τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, άλλα μέλη της αστυνομικής δύναμης, καθώς και δικαστικούς λειτουργούς. Οι εμπειρογνώμονες από το Λονδίνο είχαν μεταβεί και στις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από υπόδικο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More