Friday, December 5, 2025
Home » AltStore PAL: Η εναλλακτική του App Store μεγαλώνει

AltStore PAL: Η εναλλακτική του App Store μεγαλώνει

0 comments

Πέρυσι, ο Νόμος περί Ψηφιακών Αγορών (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρέωσε την Apple να ανοίξει το οικοσύστημα του iPhone σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων. Λίγο αργότερα, το AltStore PAL εμφανίστηκε ως μία από τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις στο App Store. Τώρα, το εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες και να ενταχθεί στο fediverse.

Οι επόμενες χώρες στις οποίες σκοπεύει να λανσάρει τη λειτουργία του το AltStore PAL είναι η Ιαπωνία, η Βραζιλία και η Αυστραλία, με το κατάστημα εφαρμογών για iPhone να αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εκεί πριν από το τέλος του έτους. Ο δημιουργός του καταστήματος, Riley Testut, ανακοίνωσε την είδηση μέσω ανάρτησης σε τεχνολογικό blog, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το AltStore και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2026.

Σύμφωνα με τον Testut, η κυκλοφορία σε περισσότερες χώρες αποτελεί «το νούμερο ένα αίτημα» των χρηστών, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα για την επέκταση εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι η ομάδα του AltStore «περιμένει περισσότερες πληροφορίες από την Apple σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα».

Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει ανακοινώσει υποστήριξη για εναλλακτικά App Stores στις τέσσερις χώρες όπου το AltStore σχεδιάζει να λανσαριστεί. Οι κανονισμοί που θα καθόριζαν κάτι τέτοιο είτε δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί είτε δεν έχουν τεθεί σε ισχύ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple εξακολουθεί να βρίσκεται σε νομική διαμάχη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπόθεση που ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια πριν η εταιρεία αναγκαστεί να επιτρέψει καταστήματα εφαρμογών τρίτων και στην αμερικανική αγορά.

Από την Ευρώπη στο fediverse: Το ταξίδι του AltStore PAL προς την παγκόσμια σκηνή

Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη για το AltStore αφορά την έναρξη λειτουργίας του δικού του διακομιστή Mastodon, βασισμένου στο πρωτόκολλο ActivityPub. Η νέα αυτή δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ενημερώσεις εφαρμογών και ειδήσεις του καταστήματος μέσω του ανοιχτού κοινωνικού ιστού. Παράλληλα, οι προγραμματιστές θα μπορούν να επιλέγουν να δημοσιεύονται οι ενημερώσεις των εφαρμογών τους απευθείας στο fediverse.

Η λειτουργία αυτή θα παρέχει ξεχωριστό λογαριασμό ActivityPub για κάθε πηγή (app source) στο AltStore PAL. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με αυτούς τους λογαριασμούς σε ολόκληρο το fediverse.

Διαβάστε επίσης: Ηχογράφηση κλήσεων στα Nothing Phones, μια λειτουργία που όλοι περίμεναν

ΠΗΓΗ: Digital Life
Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More